Ziare.com

Neinfricatii Concurs Ziare.com si Editura Corint

Vineri, 02 Februarie 2018, ora 11:40

   

Neinfricatii Concurs Ziare.com si Editura Corint
Ziare.com si Editura Corint te invita in aceasta saptamana sa participi la concursul in urma caruia poti castiga cartea Neinfricatii de Mark Felton.

Pentru a participa la concurs scrie intr-un comentariu un alt titlu din opera lui Mark Felton.


Foto: Editura Corint


Desi exista multe carti bune care istorisesc experientele abominabile si, totodata, curajul teribil de care au dat dovada mii de prizonieri de razboi capturati de catre japonezii victoriosi la sfarsitul anului 1941 si inceputul anului 1942, relatarile despre evadari din lagarele japoneze sunt mult mai rare.

Asta se intampla din cauza numarului relativ mic de curajosi care au incercat sa isi recastige astfel libertatea, in loc sa mai suporte bataile si infometarea la care erau supusi de paznicii lor, in asteptarea, cel mai probabil, a unei morti in prizonierat.

Cei care se incumetau totusi sa evadeze, deja extenuati fizic, trebuiau sa strabata un teritoriu necunoscut, cu un teren si o clima extreme, sa se confrunte cu pericole iminente - boli amenintatoare, inanitie si tradare. Iar daca erau capturati urmau sa aiba parte - in cel mai bun caz - de cea mai dura dintre pedepse si, foarte posibil, de plutonul de executie.

Atentia autorului s-a indreptat catre cazuri de evadari din Hong Kong, Thailanda, Filipine, Borneo si China, ai caror protagonisti au fost ofiteri si soldati britanici, americani si ai tarilor din Commonwealth.

Concursul se desfasoara in perioada 29 ianuarie-4 februarie. Castigatorii premiilor vor fi instiintati printr-un email despre procedura prin care pot intra in posesia cartilor. Daca unul dintre acestia nu raspunde in termen de doua saptamani la e-mail, va fi ales un alt castigator.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1825 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Concurs ziare.com

Castle of the Eagles, The Fujita Plan, etc

 

titlul

China Station...Zero Night....The Secret World of the Fuhrer(Guarding Hitler)....Japan’s Gestapo.....Chapter 8

 

Kempeitai - Gestapoul Japonez

Kempeitai - Gestapoul Japonez

 

Concurs

Kempeitai - Gestapoul Japonez

 

Kempeitai - Gestapoul Japonez

Kempeitai - Gestapoul Japonez in care este vorba despre un subiect mai putin cunoscut mie comparativ cu evenimentele petrecute in Europa. Si subiectul cartii oferite drept premiu este tentant, nu stiu prea multe despre lagarele japoneze si tentativele de evadare de acolo.

 

Kempeitai - Gestapoul japonez

Kempeitai - Gestapoul japonez. Am vazut Unbroken si Imperiul Soarelui, as vrea sa citesc si Neinfricatii.

 

concurs

Japan's Gestapo: Murder, Mayhem and Torture in Wartime Asia, publicata in 2009.

 

concurs Neinfricatii

"Zero Night: The untold story of world war two's most daring great escape", "The Sea Devils: Operation struggle and the last great raid of world war two", sau "Castle of the Eagles: Escape from Mussolini's Colditz".

 

Concurs

Kempeitai - Gestapoul Japonez
Zero night
Castle of Eagles

 

Concurs

Zero nicht. Kempeitai. Gestapoul Japonez,The real tenko, Castel of the eagles

 

concurs

Children of the camps, China station, Zero night, Today is a good day to fight

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor