Basescu, la Bruxelles: Pana la urma vom gasi solutie. Merkel nu e de aceeasi parere

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 07:08
2708 citiri
Basescu, la Bruxelles: Pana la urma vom gasi solutie. Merkel nu e de aceeasi parere
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu se arata optimist in legatura cu negocierile care au loc la Bruxelles, la Consiliul European, legat de bugetul UE pentru perioada 2014-2020.

"E mai bine afara", le-a spus Basescu jurnalistilor, razand, la iesirea de la negocierile de joi noapte, care au durat cam o ora.

"Sunt multe obstacole, dar cheia este criza, contributorii neti vor sa isi diminueze contributiile, beneficiarii neti si-ar dori sa mentina un buget rezonabil al UE. Asta e problema (...) Pana la urma trebuie sa ajungem la un acord. Cred ca pana la urma vom gasi o solutie", s-a aratat de parere seful statului roman citat de Mediafax.

Nu de aceeasi parere s-a aratat cancelarul german, Angela Merkel. "Cred ca vom avansa putin, insa ma indoiesc ca vom ajunge la un acord (...) Am mai spus ca s-ar putea sa avem nevoie de o noua etapa", a precizat Merkel la iesirea de la summit.

Jurnalistii straini au adus in discutia cu Traian Basescu si referendumul din vara, din Romania. "Referendumul? A trecut!", a raspuns tot razand Basescu, plecand apoi pentru a se urca in masina.

Lucrarile Consiliului European, in cadrul caruia se va discuta bugetul UE pe anii 2014-2020, au fost suspendate joi noapte, la ora 01.10, ora Romaniei, dupa ce liderii UE au primit din partea presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, o noua varianta de buget, iar acestia au dorit sa o analizeze.

Lucrarile Consiliului European, suspendate - Rompuy are o noua propunere de buget

Astfel, lucrarile Consiliului European se vor relua vineri la orele 13.00, ora Romaniei.

Herman Van Rompuy a propus un buget de 973 miliarde de euro, ceea ce inseamna o reducere a bugetului european de 75 de miliarde de euro, dar o alta redistribuire a sumelor.

Potrivit unei surse europene, Merkel vrea reduceri suplimentare de 30 de miliarde de euro, iar David Cameron merge mai departe cu reduceri cuprinse intre 40 si 50 miliarde, conform oficialilor europeni implicati in negocieri, informeaza AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu Consiliul European negocieri buget, #Basescu Bruxelles buget UE , #Angela Merkel