Nou terminal pentru ciment in Portul Constanta

   

Compania "Decirom", operator portuar de marfuri in vrac, a inaugurat un nou terminal de ciment, cu o capacitate anuala de un milion de tone, transmite corespondentul ROMPRES.

Terminalul, in valoare de 12 milioane de euro, este cea de-a doua mare investitie realizata in port de aceasta societate, dupa preluarea pachetului majoritar de actiuni de catre compania spaniola "Ceminter International".

Anul trecut, societatea a inaugurat un terminal de cereale. Directorul general al "Decirom", Valeriu Bajenaru, a declarat ca noul terminal, prin care numai in acest an se estimeaza ca vor fi operate peste 300.000 de tone de marfa din import, va avea un efect benefic pe piata autohtona a cimentului si, mai ales, a stabilizarii pretului la aceasta marfa, care, dupa cum s-a vazut in ultimii ani, este deseori depasita de volumul comenzilor din constructii.

"Noul terminal este, de fapt, o linie complet automatizata, deservita de 15 muncitori care asista intregul proces tehnologic, de la montarea instalatiei de descarcare prin aspirare la magaziile navelor, transbordarea cimentului in silozul cu capacitatea de 50.000 de tone, preluarea marfii-vrac in statia pentru realizarea amestecurilor (cu o productivitate de 250 tone pe ora), apoi trecerea prin linia de insacuire (cu o productie de 4.000 de saci pe ora) si expedierea la paletizatorul automat sau buncarele pentru incarcarea cisternelor auto (pentru cimentul vrac)", a precizat directorul Bajenaru.

Terminalul de ciment dispune de un laborator pentru analiza chimica a cimentului, beneficiarilor eliberandu-li-se buletine de certificare a calitatii compozitiei amestecurilor de ciment, in functie de domeniul de utilizare.
Miercuri, 19 Martie 2008, ora 12:09
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Din cauza neatentiei, a CAZUT cu MASINA in APA MARII, in portul Constanta! VIDEO
Chiar daca nu este marti, 13, un sofer a trecut printr-o experienta pe care cu greu o va putea uita. ...
Accident rutier cu mai multe masini, in Mamaia! VIDEO
Un accident rutier a avut loc in statiunea Mamaia, in zona hotelului Splendid, joi, 14 ...
S-a spart conducta cu boi! PARCARI IN MIJLOCUL INTERSECEsIILOR!
S-a spart conducta cu boi pe strazile Constantei! In ultimele zile nu mai ies la iveala zecile, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor