Articole despre "dosare concurs profesori constanta"

Rezultatele 1 - 30 din 43 (1.120 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

"Dosarul Hidrotehnica". Sorin Busu, omul cu semnatura din partea DJST Constanta

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 05:03

"Dosarul Hidrotehnica". Sorin Busu, omul cu semnatura din partea DJST ConstantaContinuam serialul "Dosarul Hidrotehnica", articolele publicate anterior fiind primite cu foarte mult interes de catre Constanta sportiva. In editia de astazi, prezentam punctul de vedere al lui Sorin Busu, fost director executiv adjunct al DJST Constanta.

In urma cu trei ani si jumatate, Complexul Sportiv Hidrotehnica isi schimba ad-ministratorul, fiind preluat de catre Universitatea Maritima din Constanta, in conformitate cu H.G. nr. 385/02.05.2012, "cu un singur rol, acela de derulare a activitatilor sportive ale studentilor UMC", dupa cum se arata intr-un comunicat semnat de catre presedintele Consiliului de Administratie al UMC, prof. univ. dr. ing. Violeta Vali Ciucur.

Putina lume stie insa ca, din partea Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Constanta, in calitate de predator, pro-tocolul de predare-primire a fost semnat de Sorin Busu, pe atunci director executiv adjunct, Elena Frincu (fost director executiv al DJST Constanta), iesita la pensie cu putin timp inainte -

Sport / stiri Sport38 vizite[ Cuget Liber ]

Sute de catedre asteapta sa fie ocupate, la Constanta. Deficit de educatori si invatatori

Sambata, 29 August 2015, ora 07:57

Sute de catedre asteapta sa fie ocupate, la Constanta. Deficit de educatori si invatatoriZilele acestea, se fac pregatiri intense pentru inceperea anului scolar 2015-2016, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta organizand ultimele etape pentru ocuparea posturilor didactice sau catedrelor vacante.

Vineri, in unitatile de invatamant constantene au fost avizate, in cadrul consiliilor de administratie, cererile de angajare in regim de plata cu ora a profesorilor titulari, asociati sau pensionari.

Dupa cum a declarat prof. Alina Codreanu, inspector general adjunct, s-au inregistrat 133 de solicitari la nivelul ISJ Constanta, cele care nu si-au gasit solutionarea la etapa de vineri urmand sa intre in sedinta publica din 31 august.

Vineri, inaintea actualizarii ce urmeaza a fi facuta duminica, 30 august, mai erau disponibile peste 1.100 de posturi didactice sau catedre, cele mai multe libere fiind cele de educator si invatator.

Luni, 31 august, la Liceul Teoretic "Ovidius" Constanta, urmeaza sa aiba loc sedinta publica de repartizare pentru ocuparea posturilor didactice sau

Actualitate / stiri Actualitate124 vizite[ Cuget Liber ]

Premiera "cetoasa" la conducerea Inspectoratului Scolar Constanta

Joi, 30 Iulie 2015, ora 05:35

Premiera "cetoasa" la conducerea Inspectoratului Scolar ConstantaSindicalistii din invatamantul constantean sustin ca postul de inspector general scolar a fost castigat in mod corect de catre prof. Gabriela Bucovala. Semnele de intrebare apar cand vine vorba despre marirea organigramei care functioneaza in prezent cu trei adjuncti in loc de doi, o premiera pentru Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.
In ciuda acuzatiilor si suspiciunilor venite din partea unor candidati care au pierdut in cursa pentru sefia Inspectoratului Scolar Judetean Constanta,

Actualitate / stiri Actualitate108 vizite[ Observator de Constanta ]

"Decat salariu de necalificat, mai bine vand chiloti in mall"

Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 08:02

"Decat salariu de necalificat, mai bine vand chiloti in mall"Cu doar doua zile inainte de inceperea anului scolar, in statisticile Inspectoratului Scolar Judetean Constanta inca mai exista catedre neocupate, semn ca elevii vor avea din nou parte de... substitute pe post de profesori la anumite materii.

Ieri, in aula mica a Liceului Teoretic "Ovidius", am asistat la o adevarata "vale a plangerii". Oameni in toata firea isi frangeau degetele in fata unui panou pe care erau afisate fractiuni de catedre din care trebuiau sa-si alcatuiasca o norma de cel putin 18 ore - in cazul profesorilor, 20 de ore - in cazul invatatorilor si 25 de ore - in cazul educatorilor. Si daca in ultimele doua situatii nu ar constitui o problema, important este sa existe catedre pliate pe dorinte, la profesori, aveam sa asistam la adevarate drame.

Spre exemplu, la franceza, o candidata nu a reusit sa intruneasca cele 18 ore care sa-i permita sa sustina Definitivatul, pentru ca nu a gasit decat doua posturi la Corbu si Sacele care totalizau - culmea! - 17 ore: "Ma duc

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Cuget Liber ]

Culmea naivitatii! Cu patru ani de invatamant, poti deveni director de scoala

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 07:59

Culmea naivitatii! Cu patru ani de invatamant, poti deveni director de scoalaZilele acestea, chiar daca directorii unitatilor de invatamant constantene sunt in toiul pregatirilor pentru primul clopotel al anului scolar 2015-2016, trebuie sa-si faca si propriile teme in ceea ce priveste viitorul concurs pentru ocuparea postului "de varf" din scoala.

Si cand spunem aceasta, ne referim la aparitia proiectului de metodologie pentru organizarea concursului de ocupare a functiilor de directori si directori adjuncti, ce se va afla, zilele acestea, in dezbatere si pe forumul oficial al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta.

Concursul este prevazut in perioada octombrie-noiembrie, respectiv martie-aprilie, iar metodologia este asemanatoare cu cea a ordinului din ianuarie 2006, pe baza caruia s-au organizat ultimele angajari "corecte" in sistem. Cum ar spune profesorii care au avut de suferit de pe urma numirilor politice care au urmat.

"Nici nu s-a obisnuit cu catedra!"

In opinia unora dintre directorii cu care am stat de vorba, proiectul este oarecum mult prea

Actualitate / stiri Actualitate63 vizite[ Cuget Liber ]

Ce s-a intamplat cu adevarat in batalia de la Bazargic, atunci cand o greseala de tactica a facut ca Romania sa piarda Cadrilaterul

Duminica, 06 Septembrie 2015, ora 06:12

Ce s-a intamplat cu adevarat in batalia de la Bazargic, atunci cand o greseala de tactica a facut ca Romania sa piarda CadrilaterulProfesorul de istorie Dragos Dragomir de la Liceul I.C. Bratianu din Nicolae Balcescu ne introduce in contextul anilor Primului Razboi Mondial, cand Romania a parasit neutralitatea pentru a se alatura Antantei formate din Marea Britanie, Franta si Rusia. Decizia luata de Consiliul de Coroana a tarii l-a indurerat pe Regele Carol I, care si-ar fi dorit sa sustina tara sa natala Germania si Austro-Ungaria.
"Primul Razboi Mondial a reprezentat apogeul confruntarii marilor puteri ale vremii pentru

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Adevarul ]

Ultimele zile pentru depunerea candidaturilor la sefia Inspectoratului Scolar Judetean Constanta

Sambata, 11 Iulie 2015, ora 05:35

Ultimele zile pentru depunerea candidaturilor la sefia Inspectoratului Scolar Judetean ConstantaCu doua zile inainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor pentru functia de inspector general scolar, la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a fost depusa o singura candidatura.
Potrivit reprezentantilor institutiei, pentru concursul public si-a depus candidatura Isabela Marcu, profesor de stiinte economice la Liceul Tehnic "Virgil Madgearu" din Constanta.
O alta candidata care si-a anuntat intentia de a candida este Daniela Blaga, fost director adjunct la Liceul Teoretic

Actualitate / stiri Actualitate82 vizite[ Observator de Constanta ]

Prima candidata la sefia Inspectoratului Scolar Constanta este Isabela Marcu

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 14:35

Prima candidata la sefia Inspectoratului Scolar Constanta este Isabela MarcuIn aceste zile, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta se pot depune candidaturile pentru functia de inspector scolar general.
Pana in prezent a fost depusa o singura candidatura, potrivit reprezentantilor institutiei. Este vorba despre Isabela Marcu, profesor de stiinte economice la Liceul Tehnic "Virgil Madgearu" din Constanta.
Aceasta a candidat si la concursul organizat in luna mai insa dosarul sau nu a

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Observator de Constanta ]

Un nou concurs pentru sefia Inspectoratului Scolar

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 05:35

Un nou concurs pentru sefia Inspectoratului ScolarReincep "miscarile de trupe" la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, unde va fi organizat un nou concurs pentru ocuparea celei mai inalte functii, cea de inspector general scolar, ocupata in prezent de catre conf.univ.dr. Raducu Popescu. Acesta nu se incadreaza in conditiile prevazute de metodologie, astfel ca postul poate fi ravnit de alti candidati. La primul concurs, din luna mai, niciun dosar nu a fost validat.
De mai bine de doua saptamani, organigrama de pe site-ul Inspectoratului

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Observator de Constanta ]

Dosarul "Elevii, Securitatea si Europa Libera". Spovedania unui "golan" exmatriculat, actual profesor renumit la Universitatea de Vest

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 19:38

Dosarul "Elevii, Securitatea si Europa Libera". Spovedania unui "golan" exmatriculat, actual profesor renumit la Universitatea de VestPentru un elev din ziua de astazi este greu de crezut ca ascultarea unui post de radio de peste hotare se poate lasa cu sanctiuni, ca trimiterea unei scrisori te poate condamna in fata colegilor, ca pedeapsa pentru punerea unor intrebari despre drepturile constitutionale este exmatricularea. In anii '70, acestea erau cele mai blande sanctiuni pe care tinerii le puteau primi.
La inceputul anilor 70, mai multi elevi din Braila: Silviu Puiu Apostolescu, Marinica Odagiu, Constantin Vintila, Georgel

Actualitate / stiri Actualitate41 vizite[ Adevarul ]

Sase profesori ravnesc functiile de inspector scolar adjunct si director al Casei Corpului Didactic din Constanta

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 06:00

Sase profesori ravnesc functiile de inspector scolar adjunct si director al Casei Corpului Didactic din ConstantaBataie pe doua posturi scoase la concurs de catre Ministerul Educatiei. Este vorba despre posturile de inspector scolar general adjunct al ISJ si cel de director al Casei Corpului Didactic (CCD) din Constanta. Astfel, in perioada 20 aprilie - 29 mai 2015, la Bucuresti, va avea loc concursul pentru ocuparea celor doua functii vacante. Pentru postul de inspector scolar general adjunct candideaza prof. Isabela Marcu de la Liceul Tehnologic "V. Madgearu", prof. Gabriela Bucovala de la Liceul

Actualitate / stiri Actualitate123 vizite[ Replica ]

Parintii platesc, copiii concureaza, "desteptii" se imbogatesc

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 05:35

Parintii platesc, copiii concureaza, "desteptii" se imbogatescDoua scoli private din Constanta, dar si alte unitati de invatamant si fundatii din alte sase judete si Bucuresti au fost vizate, ieri, de perchezitiile politistilor si procurorilor. Ancheta de proportii, cu un prejudiciu de peste trei milioane de euro, a plecat de la organizarea de concursuri scolare cu taxa, cele mai multe desfasurate cu ajutorul dascalilor.
Ani la rand au fost organizate concursuri scolare pe bani si desi au fost "hulite", mai ales, de parintii care trebuiau sa scoata bani

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Observator de Constanta ]

Patru profesori constanteni candideaza pentru postul de inspector scolar adjunct

Luni, 06 Aprilie 2015, ora 05:06

Patru profesori constanteni candideaza pentru postul de inspector scolar adjunctJudetul nostru nu a avut candidat la concursul de ocupare a postului de inspector scolar general organizat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS), intrucat niciun dosar nu a fost validat. Cu toate acestea, MECS a continuat desfasurarea concursului de ocupare a posturilor de inspector scolar general adjunct si director al Casei Corpului Didactic (CCD) Constanta. In perioada 20 aprilie - 29 mai 2015, la sediul ministerului, va avea loc concursul pentru ocuparea a doua functii

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Telegraf ]

Gradatie de merit cu probleme la Scoala "Dan Barbilian"

Miercuri, 20 Mai 2015, ora 05:06

Gradatie de merit cu probleme la Scoala "Dan Barbilian"Dupa depunerea dosarelor de gradatie de merit ale cadrelor didactice, in martie 2015, la Constanta a fost semnalat si un incident. Profesor pentru invatamant primar la Scoala Gimnaziala nr. 28 "Dan Barbilian" din Constanta, Ecaterina Rupesac a reclamat, pe adresa redactiei, o situatie referitoare la depunerea dosarului pentru obtinerea gradatiei de merit pentru urmatorii cinci ani. "Am intocmit un alt dosar pe care l-am pregatit conform metodologiei. Dosarul trebuie avizat de catre directorul

Actualitate / stiri Actualitate146 vizite[ Telegraf ]

Scaunul de adjunct la I.S.J., greu de castigat

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 05:35

Scaunul de adjunct la I.S.J., greu de castigatPatru candidati au participat la concursul desfasurat luni, la sediul Ministerului Educatiei, pentru ocuparea celor doua posturi de inspectori generali adjuncti in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Constanta. Dintre acestia, doar Gabriela Bucovala, pana acum inspector pentru resurse umane, a primit calificativul "admis". Camelia Isabela Marcu, profesor de stiinte economice la Colegiul Tehnic "Virgil Madgearu", a fost declarata "respinsa", iar inspectorul de resurse umane prof. Alina

Actualitate / stiri Actualitate69 vizite[ Observator de Constanta ]

1887 august 27, Constanta - Regulament pentru concursul postului de medic al Comunei Constanta

Luni, 30 Martie 2015, ora 05:12

1887 august 27, Constanta - Regulament pentru concursul postului de medic al Comunei ConstantaArt. I. Postul de medic al Comunei Constanta se va da prin concurs.
Art. II. Concursul este public si se face numai in limba romana.
Art. III. Nu pot fi admisi la concurs decat numai doctori in medicina romani, care au dreptul de libera practica in tara.
Art. IV. Concursul se va tine in Bucuresti in localul Directiei Generale a Serviciului Sanitar, in urma publicatiunei ce se va face prin Monitorul Oficial cu doua luni inainte de ziua fixata pentru tinerea concursului.
Art. V. Concurentii vor

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ ZIUA de Constanta ]

Constanta ar putea avea candidat la concursul pentru sefia ISJ

Marti, 10 Martie 2015, ora 05:07

Constanta ar putea avea candidat la concursul pentru sefia ISJProf. Daniela Blaga, singurul candidat pentru sefia Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta care a depus contestatie la Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru reevaluarea dosarului de candidatura, asteapta raspunsul din partea ministerului. Daca ii va fi admisa contestatia, prof. Daniela Blaga va fi singurul candidat din judetul Constanta intrat in concursul pentru functia de inspector scolar general. Profesorul a ales sa se adreseze direct ministerului dupa ce dosarul a

Actualitate / stiri Actualitate72 vizite[ Telegraf ]

Fostul inspector scolar din Constanta, Petre Purcarea, trimis in judecata de DNA

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 17:35

Fostul inspector scolar din Constanta, Petre Purcarea, trimis in judecata de DNAProcurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata:
sub control judiciar, a inculpatului SIMION ADRIAN, inspector scolar la disciplina limba romana din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Braila, la data savarsirii faptelor, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunilor de:
- instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infractiuni),
- abuz in

Actualitate / stiri Actualitate292 vizite[ Observator de Constanta ]

Lector UMC, la un pas de a scapa de controlul judiciar

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 05:07

Lector UMC, la un pas de a scapa de controlul judiciarTribunalul Constanta a constatat ca nu se mai impune prelungirea masurii controlului judiciar dispuse, in urma cu aproape doi ani, fata de lectorul universitar Emilian Anatoli Costache, din cadrul Universitatii Maritime Constanta (UMC), anchetat pentru ca le-a cerut studentilor bani pentru promovarea unor examene. Decizia instantei nu este definitiva. Precizam ca dosarul lectorului UMC se afla inca pe masa Parchetului Curtii de Apel Constanta, urmarirea penala fiind aproape de final. In acest

Actualitate / stiri Actualitate105 vizite[ Telegraf ]

Rasturnare de situatie: Inspectoratul Scolar are un candidat la functia de inspector general?!

Sambata, 07 Martie 2015, ora 05:35

Rasturnare de situatie: Inspectoratul Scolar are un candidat la functia de inspector general?!Prezent ieri la Constanta, ministrul Educatiei, prof.univ. Sorin Cimpeanu a laudat activitatea actualului inspector general scolar, Raducu Popescu. Acest lucru in conditiile in care reprezentantii Ministerului Educatiei se afla in plin proces de evaluare a dosarelor depuse de candidatii aspiranti la functia de inspectori sefi din toata tara. La Constanta, trei dosare au fost depuse pana la termenul limita de pe 23 februarie si initial toate cele trei dosare au fost invalidate pe motiv ca nu

Actualitate / stiri Actualitate107 vizite[ Observator de Constanta ]

Sute de copii participa la ECOlimpiada Elevilor

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 23:32

In judetul Constanta s-au inscris in competitie peste 273 de elevi de clasa a III-a si au solicitat auxiliarul curricular "Invatam sa reciclam ambalajele".

Manualul educational este oferit gratuit in scoli de catre initiatorii proiectului, Eco-Rom Ambalaje si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, cu scopul de a intampina elevii cu noi informatii esentiale privind colectarea separata si reciclarea deseurilor de ambalaje.

Astfel, prima etapa a competitiei ECOlimpiada Elevilor are

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Liderul de opinie ]

Fara profesori noi din alte judete la catedre in Constanta

Miercuri, 06 August 2014, ora 07:30

Fara profesori noi din alte judete la catedre in ConstantaProfesorii din alte judete care au sustinut probele practice in Constanta au avut sansa sa ocupe un post pe perioada determinata in zona, daca participau la ultima zi de distribuire a locurilor vacante din etapa a doua de repartizari.

Niciun cadru didactic nu a participat la impartirea locurilor de titulari sau de suplinitori. Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Constanta, din cele 1.403 posturi anuntate luni, 419 candidati au ocupat 595 de locuri. Pentru

Actualitate / stiri Actualitate134 vizite[ Telegraf ]

Lupta pentru catedre! INGHESUIALA MARE pentru UN POST DE PROFESOR in Constanta

Marti, 21 Mai 2013, ora 13:26

Lupta pentru catedre! INGHESUIALA MARE pentru UN POST DE PROFESOR in ConstantaIn urma incheierii etapei de inscriere a dosarelor pentru ocuparea posturilor vacante in invatamantul constantean, Inspectoratul Scolar Judetean Constanta a inregistrat 1.317 candidati.

Spre deosebire de anul trecut, cand cele 1.500 de dosare nu reprezentau tot atatia candidati inscrisi la concurs, ei avand posibilitatea sa se inscrie la mai multe centre din cele 96 existente in 2012, de data aceasta, existand doar sapte centre, numarul de dosare coincide cu numarul de candidati.

In opinia prof. dr. Raducu Popescu, noul format de concurs va duce la o mai buna distribuire a candidatilor care au obtinut note mari la probele sustinute. "Anul trecut au fost centre in care nici un candidat nu a obtinut nota 7 si am ramas cu posturi neocupate, in timp ce in alte centre cadre didactice cu note mari nu si-au gasit un post". Conform statisticii ISJ, cea mai mare concurenta se inregistreaza in invatamantul prescolar si primar, unde s-au inscris 302 candidati.

Publicitate

Actualitate / stiri Actualitate172 vizite[ Cuget Liber ]

Profesorii constanteni vor admitere prin concurs in facultati

Marti, 16 Iulie 2013, ora 07:39

Profesorii constanteni vor admitere prin concurs in facultatiIn ultimele zile, la nivelul Ministerului Educatiei Nationale (MEN) se discuta, se polemizeaza, se dezbate problema reintroducerii concursului de admitere in invatamantul superior de stat si privat.

E mai bine ca liceenii sa intre la facultate pe baza concursului de dosare sau e mai bine sa concureze in scris pentru specializarile alese? Deocamdata, parerile sunt impartite. Pe de o parte, elevii care au reusit sa obtina note mari sau foarte mari nu mai vor sa-si bata capul si cu probele

Actualitate / stiri Actualitate77 vizite[ Telegraf ]

LOVITURA dupa LOVITURA la Universitatea "Ovidius". Prorectorul GABRIELA STANCIU a intrat pe mana DNA

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 10:37

LOVITURA dupa LOVITURA la Universitatea "Ovidius". Prorectorul GABRIELA STANCIU a intrat pe mana DNAUn nou caz de coruptie a iesit la iveala la Universitatea "Ovidius" Constanta: DNA a inceput urmarirea penala a prorectorului Gabriela Stanciu, cea desemnata rector interimar al institutiei de invatamant superior, dupa arestarea preventiva a prof. univ. Danut Tiberius Epure.

Publicitate Online Procurorii anticoruptie au continuat cercetarile in dosarul in care rectorul suspendat al Universitatii "Ovidius" Constanta, Danut Ti-berius Epure, este acuzat de trei infractiuni de luare de mita si au pus sub acuzare inca un profesor universitar constantean. Este vorba despre prof. univ. dr. Ga-briela Stanciu, prorector pe Educatie si Formare Continua, cea care a preluat atributiile de rector, dupa arestarea preventiva a predecesorului sau, in 30 iulie.
1.500 de euro pentru admiterea la Farmacie
Potrivit unui comu-nicat remis de anchetatori, prorectorul Gabriela Stanciu este acuzata de luare de mita si folosire de informatii care nu erau destinate publicitatii; in acelasi dosar, a inceput

Actualitate / stiri Actualitate556 vizite[ Cuget Liber ]

Titularizarea, o "loterie" cu putine sanse de castig

Sambata, 10 August 2013, ora 07:38

Titularizarea, o "loterie" cu putine sanse de castigTitularizarea nu mai este ce era pe vremuri: suficiente catedre libere si cerinte la fel de multe! Acum, concursul de ocupare a catedrelor vacante a devenit mai ceva ca o "loterie". Risti, dar nu stii daca si castigi! Intri in joc, completezi un bilet si speri sa prinzi potul cel mare. Asa se intampla si cu dascalii care vor sa obtina un post "bun" in sistem, adica titularizabil (sa aiba viabilitate data de scoala de cel putin patru ani) si aproape de casa. Din pacate, profesorii responsabili

Actualitate / stiri Actualitate118 vizite[ Telegraf ]

Fostul rector al Universitatii Ovidius, pensionat fortat de colegi: facultatea lui nu are studenti

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 06:18

Fostul rector al Universitatii Ovidius, pensionat fortat de colegi: facultatea lui nu are studentiLa Universitatea Ovidius din Constanta, duminica a fost ultima zi in care s-au facut inscrieri la facultatile care au proba scrisa de concurs. Inscrierile continua pana pe 18 septembrie pentru specializarile unde admiterea se face doar pe baza de dosar. Cu siguranta, dupa 18 septembrie conducerea universitatii va prezenta si bilantul inmatricularilor noilor studenti, precum si datele statistice privind cei care isi continua studiile de masterat sau doctorat.

Pana in prezent, din informarile

Actualitate / elevi278 vizite[ Replica ]

Cum au ajuns profesorii constanteni sa intre singuri in somaj

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 06:30

Cum au ajuns profesorii constanteni sa intre singuri in somajCu toate ca exista sansa de a ocupa o catedra, profesorii solicita biroului resurse umane al ISJ Constanta adeverinte pentru somaj, intrucat la sfarsitul acestei luni expira termenul de depunere a dosarelor.

Un exemplu in acest sens este cazul prof. Vasilica Florea, care anul trecut, in urma sustinerii concursului de titularizare, incheiat cu nota 6,89, a obtinut post la catedra de biologie a Scolii nr. 8. Anul acesta, insa, nu a mai participat la concurs, iar postul i-a fost ocupat de o alta profesoara sosita prin detasare. Intrebata de ce nu accepta un post in mediul rural, ne-a declarat ca ar ramane cu prea putini bani avand in vedere ca nu se mai deconteaza deplasarea. Totusi, se gandeste sa-si depuna dosarul de somaj si daca va aparea o catedra mai aproape de orasul Constanta poate va accepta. Un caz asemanator, dar al unei profesoare de chimie, ne-a fost semnalat de prof. Nejdet Gevat, inspector resurse umane. Respectivul cadru didactic urma sa fie remunerat in regim de plata

Business / afaceri201 vizite[ Cuget Liber ]

Cine ne vor invata copiii carte? Suplinitori de nota cinci si pensionari

Miercuri, 10 August 2011, ora 07:20

Cine ne vor invata copiii carte? Suplinitori de nota cinci si pensionariProfesorii care au picat la examenul de titularizare si-au incercat norocul si la examenul pentru suplinitori calificati, care a avut loc pe 4 august. Doar ca, pentru multi dintre ei, visul de a prinde o catedra in anul scolar 2011-2012 s-a naruit. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean, din cei 304 candidati evaluati, 110 au luat note sub 5. De asemenea, alti 461 de profesori au renuntat pe ultima suta de metri de a se mai prezenta la examen.
Revenind la rezultatele examenului pentru

Actualitate / stiri Actualitate149 vizite[ ZIUA de Constanta ]

Medici aruncati din Spitalul Judetean ca niste "rebuturi"

Luni, 01 August 2011, ora 07:27

Medici aruncati din Spitalul Judetean ca niste "rebuturi"In toamna lui 2010, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta a fost supus unui amplu proces de reorganizare: aproape 200 de cadre medicale au fost disponibilizate, numarul sectiilor medicale redus aproape la jumatate, iar medicii-sefi schimbati din functii.

Scandalul iscat, la vremea respectiva, din cauza modificarilor realizate a fost uitat intre timp (se impune sa reamintim ca neintelegerile au aparut intre Facultatea de Medicina, de o parte, si Consiliul Judetean si spital, de cealalta parte). In schimb, sefii de sectii demisi inca nu au uitat si s-au adresat judecatorilor pentru a li se face dreptate. Nu pentru ca si-ar dori sa se intoarca in functiile de conducere, sustin ei, ci pentru modul umilitor in care au fost tratati.

"Trateaza medicina ca pe un butic"Unul dintre cei isi cauta dreptatea in instanta este prof. dr. Lazar Irimiea, fostul sef al Sectiei de Obstetrica - Ginecologie II. Aproape de finele anului trecut, conducerea Spitalului Judetean a decis ca nu

Actualitate / spitale241 vizite[ Cuget Liber ]


Prima   1   2   Ultima
Cele mai citite stiri
Inevitabilul s-a produs! Militarii profesionisti refuza sa mai puna mana pe arme
Potrivit Ziarului Profit, cei mai multi militari profesionisti de la Unitatea Militara 01042 Curtea ...
Cherhanaua vedetelor, INCHISA: mancarea era EXPIRATA!
Dupa socul provocat de autoservirea de la Auchan (la finele anului trecut mai multe persoane ...
Accident rutier TERIBIL pe Bulevardul Mamaia
Un accident rutier grav s-a produs duminica, 7 februarie, in jurul orelor 14:00 in zona Delfinariu ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook