Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.613 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Marea Neagra, sub amenintarea Rusiei. Seful Marinei Romane, in alerta

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:04

Marea Neagra, sub amenintarea Rusiei. Seful Marinei Romane, in alertaSecuritatea si stabilitatea in zona Marii Negre sunt doua coordonate esentiale pentru Romania, afirma contramiralul Alexandru Mirsu. Declaratiile vin in contextul in care Rusia devine din ce in ce mai prezenta in bazinul flancului estic al NATO, iar tara noastra a luat in considerare o serie de masuri pentru a face fata oricarui tip de eveniment.

Contraamiralul Alexandru Mirsu, seful Statului Major al Fortelor Navale, afirma ca Romania a fost parte activa la initiativele regionale care s-au desfasurat in zona, insa a subliniat ca Federatia Rusa isi dezvolta flota in Marea Neagra prin militarizarea accentuata a Crimeei.

"Anexarea Crimeei, in anul 2014, a adaugat un conflict inghetat in zona Ucrainei de est, in afara de cele existente. Asta ne-a condus la ridicarea nivelului de avertizare timpurie si de mentinere a fortelor intr-o stare ridicata de pregatire. Toate activitatile pe care le-am desfasurat incepand cu anul 2014 si pana in prezent s-au bazat pe informatiile pe care le avem,

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Cuget Liber ]

Distrugatorul American USS Ross vine la Constanta

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:04

Distrugatorul American USS Ross vine la ConstantaDistrugatorul american USS Ross va face o escala in portul Constanta, in perioada 18-21 februarie, iar o delegatie condusa de comandantul navei, capitan-comandorul Bryan S. Gallo, va efectua vizite la Comandamentul Flotei si la autoritatile publice locale. Nava militara americana se afla pentru a treia data in Romania, iar activitatile de instruire ale marinarilor militari romani si americani se inscriu in parteneriatul strategic dintre cele doua state aliate, prin care s-au angajat sa promoveze impreuna pacea si stabilitatea in regiune.

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Cuget Liber ]

Week-end cu misiuni pentru jandarmii constanteni

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:04

Week-end cu misiuni pentru jandarmii constanteniIn acest sfarsit se saptamana, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Constanta, in cooperare cu lucratori din cadrul IPJ Constanta, ISU Constanta si Politia Locala vor actiona pentru asigurarea ordinii la o serie de evenimente publice organizate in zona de responsabilitate.

In perioada 17-18 februarie, oamenii legii vor fi prezenti in zona Salii Sporturilor din municipiul Constanta, unde vor avea loc 12 partide de fotbal in sala, in cadrul competitiei sportive Trofeul Telegraf.

Duminica, 18 februarie, incepand cu ora 12.00, jandarmii vor avea in vedere desfasurarea in conditii de siguranta a meciului de baschet feminin dintre echipele CS Phoenix Constanta si Universitatea CSM Oradea, ce va avea loc tot la Sala Sporturilor.

Jandarmii constanteni recomanda suporterilor sa dea dovada de fair-play, sa nu se implice in conflicte si sa se delimiteze de orice forma de violenta ce ar conduce la tulburarea ordinii publice in arenele sportive, atat pe durata

Actualitate / stiri Actualitate37 vizite[ Cuget Liber ]

Militarii Fortelor Navale Romane participa la cea mai mare campanie de promovare

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:04

Marinarii militari vor desfasura, in perioada 19-22 februarie, cea mai mare campanie de promovare a profesiei militare, organizata vreodata de Fortele Navale Romane intr-un judet din Romania.

Pe parcursul celor patru zile, peste 1.100 de elevi din judetul Suceava vor interactiona cu scafandri de lupta, cu infanteristi marini, cu militari din echipajele navelor maritime si fluviale, precum si cu studenti si elevi de la institutiile de invatamant ale Fortelor Navale.

Elevii suceveni vor avea ocazia sa vada machete de nave si de faruri, harti si instrumente de navigatie, elemente si accesorii ale echipamentelor scafandrilor de lupta si ale infanteristilor marini, materiale marinaresti si echipamente de mici dimensiuni, utilizate de echipajele navelor militare, precum si panoplii cu lucrari de matelotaj.

Alaturi de militarii din Fortele Navale, pe toata perioada campaniei, se vor afla si studenti si cadre didactice de la Departamentul de Comunicare Strategica, Publica si Interculturala

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Cuget Liber ]

"Concurs" de infractiuni rutiere intre soferii constanteni

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:04

"Concurs" de infractiuni rutiere intre soferii constanteniRutieristii constanteni au depistat mai multi soferi, in judetul Constanta, care conduceau autoturisme sub influenta bauturilor alcoolice sau fara a avea permis.

Spre exemplu, in urma cu doua zile, politistii din cadrul Biroului Rutier Constanta, au depistat un barbat, de 33 de ani, din localitatea Poarta Alba, care a condus un autoturism pe DN3, in localitatea Ciocarlia, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, politistii Sectiei 5 Rurala Cogealac au depistat, pe raza localitatii, un barbat de 56 de ani, care a condus o masina pe strada Fabricii, fiind sub influenta bauturilor alcoolice. Oamenii legii au condus persoana in cauza la spital pentru prelevarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei in sange.

Tot in urma cu doua zile, politistii Biroului Rutier Constanta au depistat un barbat, de 28 de ani, din localitatea Cobadin, care a condus un autoturism cu numere de inmatriculare expirate, pe DN3. In cauze, au fost intocmite

Actualitate / stiri Actualitate30 vizite[ Cuget Liber ]

Semnal de alarma in privinta DMHI. Primarul Mangaliei cere autoritatilor solutionarea urgenta a crizei

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:03

Semnal de alarma in privinta DMHI. Primarul Mangaliei cere autoritatilor solutionarea urgenta a crizeiPrimarul Mangaliei, Cristian Radu, solicita autoritatilor centrale ale statului, prin intermediul mai multor scrisori si petitii, sa ia masuri urgente pentru deblocarea situatiei de la Santierul Naval DMHI.

Intr-o scrisoare adresata, recent, presedintelui Romaniei, primului-ministru, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si ministrului Economiei, edilul din Mangalia trage un semnal de alarma cu privire la criza sociala si economica provocata de posibila inchidere a Santierului Naval din sudul litoralului. De altfel, incertitudinea care planeaza acum asupra acestui subiect si lipsa comenzilor de lucrari a creat o stare de neliniste si confuzie in randul angajatilor santierului, dar si printre cetatenii Municipiului Mangalia.

"In calitate de primar al Municipiul Mangalia, doresc sa va informez asupra faptului ca prelungirea situatiei de incertitudine sau inchiderea acestui santier de lunga traditie va avea un impact social si economic major pentru Mangalia, pentru judetul

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Cuget Liber ]

Primaria Mangalia ia in calcul demolarea garajelor si amenajarea unor parcari de resedinta

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:03

Primaria Mangalia ia in calcul demolarea garajelor si amenajarea unor parcari de resedintaPrimaria Municipiului Mangalia a organizat, vineri, o dezbatere publica privind Regulamentul de organizare, functionare si rezervare a parcarilor publice din localitate.

La discutii au fost prezenti reprezentantii autoritatilor locale, dar si cetateni ai orasului, multi dintre acestia fiind detinatori de garaje. Administratorul public al Mangaliei, Dan Georgescu, a explicat celor prezenti propunerile municipalitatii cuprinse in draftul proiectului de regulament, care poate fi consultat si pe pagina de internet a institutiei: www.mangalia.ro.

Potrivit documentelor, in Mangalia sunt 14.000 de autovehicule inregistrate si aproximativ 1.750 de garaje. In spatiile dintre blocuri sunt amenajate 495 de locuri de parcare, iar alte 2.000 de locuri de parcare pot fi ocupate pe strazile principale cu exceptia bulevardului 1 Decembrie 1918 si Sos. Constantei.

Regulamentul prevede ca fiecare cetatean al orasului isi va putea rezerva, contra-cost un loc de parcare de resedinta, in zona in care

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Cuget Liber ]

Bugetul comunei, dezbatut public la Cumpana

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:03

Bugetul comunei, dezbatut public la CumpanaPrimaria comunei Cumpana, a organizat, recent, o dezbatere publica in care s-a discutat despre bugetul local de venituri si cheltuieli al unitatii administrativ teritoriale pentru anul 2018. De asemenea, s-a vorbit despre bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2018 al SC Salubrizare si Gospodarie Cumpana si al Clubului Sportiv "Victoria" din localitate.

In cadrul intalnirii, primarul Mariana Gaju a prezentat locuitorilor comunei Cumpana, proiectul de buget pe anul 2018 alaturi de viceprimarul Florin Neagu, secretarul comunei Sorin Daniel Nicolae, consilieri locali si de functionari publici ai Primariei Cumpana.Edilul a informat ca veniturile totale planificate sunt in suma de 52.416.204 lei, in crestere cu 16,34% fata de anul 2017.

Suma alocata pentru investitiile din Comuna, reprezinta 69% din valoarea totala a bugetului, investitiile fiind in suma de 36.170.043 lei (7.762.145 euro).

Printre altele, primarul Mariana Gaju a spus ca misiunea Primariei comunei Cumpana este

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Cuget Liber ]

Premierul Viorica Dancila: "Legea pensiilor va fi adoptata pana la sfarsitul anului"

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:03

Premierul Viorica Dancila: "Legea pensiilor va fi adoptata pana la sfarsitul anului"Premierul Viorica Dancila a declarat, zilele trecute, ca legea pensiilor trebuie adoptata in Parlament pana la sfarsitul anului, prim-ministrul subliniind ca nu va scadea nicio pensie.

"Asa cum este in programul de guvernare, legea pensiilor trebuie adoptata in Parlament pana la sfarsitul acestui an. Bineinteles ca va fi in dezbatere publica, pentru ca toti cei care vor sa aduca imbunatatiri sa poata sa o faca. Ceea ce pot sa spun eu, acum, este ca ne vom incadra in programul de guvernare, ca nu va scadea nici o pensie, ca daca in cadrul Legii salarizarii, la munca egala avem plata egala, acum, la munca egala vom avea pensie egala, pentru ca este un act de normalitate", a afirmat Viorica Dancila, la un post de televiziune.

Ea a mentionat ca punctul de pensie va creste in acest an la 1.100, anul urmator, 2019, la 1.265, iar in anul 2020, punctul de pensie va creste la 1.775.

"Deci in Legea pensiilor, ceea ce am prevazut in programul de guvernare se va regasi cu siguranta. Se

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Cuget Liber ]

Clc. Mihai Andrei vrea reorganizarea din temelii a ANR si infiintarea celui de al doilea pavilion maritim (II)

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:02

Clc. Mihai Andrei vrea reorganizarea din temelii a ANR si infiintarea celui de al doilea pavilion maritim (II)r Interviu cu directorul general al Autoritatii Navale Romane

- Domnule Mihai Andrei, considerati ca ANR si structurile sale actioneaza eficient pentru eliminarea navelor sub standardul tehnic international de pe piata, nave care pun in pericol siguranta navigatiei?

- Consider ca la setul de masuri existente ar mai trebui adaugate cateva. Spre exemplu, interzicerea intrarii in porturile maritime romanesti a navelor care nu detin cele doua tipuri de asigurare: Hull & Machinery si P & I.

- Romania a ratificat Conventia internationala MLC 2006, act ce contribuie la combaterea dumping-ului social si imbunatatirea vietii navigatorilor din flota mondiala. ANR va verifica modul in care se respecta prevederile conventiei pe navele ce viziteaza porturile maritime romanesti?

- In metodologia de control sunt prinse si obiectivele acestei conventii. Poate ca inca nu avem intreaga experienta pentru a verifica toate aspectele, dar se fac verificari.

- In problemele privind respectarea

Business / stiri Business12 vizite[ Cuget Liber ]

Pulsul economiei

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:02

Pulsul economieiIn anul 2017, comparativ cu anul 2016, volumul lucrarilor de constructii a scazut pe total, ca serie bruta, cu 5,4%. Pe elemente de structura au avut loc scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 24,6% si la lucrarile de reparatii capitale cu 17,7%. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 4,9%. Pe obiecte de constructii au avut loc scaderi la constructiile ingineresti cu 21,3% si la cladirile nerezidentiale cu 12,6%. Lucrarile la cladirile rezidentiale au crescut cu 69,7%.

v v v

Potrivit situatiei financiare preliminare, CNTEE Transelectrica a obtinut, in anul 2017, veniturile totale operationale mai mari cu 12,41%, comparativ cu anul anterior (3.060 milioane de lei, in anul 2017, fata de 2.723 milioane de lei, in anul 2016). In schimb, profitul brut a inregistrat o scadere de 86,19%, de la 335 milioane de lei, in 2016, la 46 milioane de lei, in 2017.

Business / stiri Business3 vizite[ Cuget Liber ]

Leul castiga la euro si dolar, dar pierde la francul elvetian

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:02

Leul castiga la euro si dolar, dar pierde la francul elvetianEuro este in defensiva in lupta cu leul. In cursul tranzactiilor de pe piata interbancara, din data de 16 februarie 2018, euro a cedat 0,0003 lei, variatia fiind de 0,01%. Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de schimb de 4,6595 lei pentru un euro.

Dolarul pierde teren in lupta cu moneda noastra nationala. Tranzactiile de vineri, de pe piata bancara s-au incheiat cu deprecierea cu 0,0031 lei, respectiv 0,08%, a monedei americane. Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de schimb de 3,7306 lei pentru un dolar.

Francul elvetian preia conducerea in lupta cu leul, spre nemultumirea celor ce detin credite in aceasta moneda. In cursul tranzactiilor de vineri, 16 februarie 2018, francul s-a apreciat cu 0,0120 lei. Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de schimb 4.0452 lei pentru un franc elvetian, cu 0,30% mai mare decat cu o zi inainte. In data de 3 ianuarie 2018, rata de schimb era de 3,9623 lei pentru un franc elvetian.

Business / stiri Business3 vizite[ Cuget Liber ]

Pregatiti bonurile fiscale pentru o noua extragere!

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:02

Pregatiti bonurile fiscale pentru o noua extragere!Duminica, 18 februarie 2018, are loc extragerea bonurilor fiscale castigatoare, emise in perioada 1 - 31 ianuarie 2018. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, suma din care vor fi acordate cel mult 100 de premii. Selectia castigatorilor va fi realizata in doua etape. Prima etapa va avea loc pe 18 februarie 2018. Daca numarul cererilor de revendicare este mai mare de 100, va fi organizata cea de-a doua extragere, pentru determinarea celor maxim 100 de bonuri castigatoare.

Business / stiri Business3 vizite[ Cuget Liber ]

Ajutor de stat de 56 milioane de lei pentru crescatorii de animale

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

Ajutor de stat de 56 milioane de lei pentru crescatorii de animaleGuvernul a alocat suma de 56.000.000 lei, pentru plata ajutorului de stat in anul 2018 in sectorul zootehnic. In total, 27.000.000 lei se platesc pentru speciile taurine, bubaline, porcine si ecvine, iar 29.000.000 lei pentru speciile ovine si caprine.

Pentru buna desfasurare a schemei de ajutor de stat, avand in vedere modificarile legislative cu privire la atestatul de producator, care au intrat in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2018, acolo unde primariile nu au intrat in posesia atestatelor de producator au posibilitatea eliberarii unor adeverinte. Mai exact, prin acest act normativ se prevede ca atestatul de producator, care trebuie atasat la cererea de plata, sa fie temporar inlocuit cu adeverinta emisa de aparatul de specialitate al primarului localitatii unde a fost depusa cererea, prin care se confirma solicitarea atestatului de producator.

Business / stiri Business4 vizite[ Cuget Liber ]

Profesorii bolnavi si cei aflati in concediu de crestere a copilului, victimele revolutiei fiscale

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

Profesorii bolnavi si cei aflati in concediu de crestere a copilului, victimele revolutiei fiscaleRevolutia fiscala face victime tocmai in randul persoanelor vulnerabile. Dupa ce si-au ridicat salariile, mii de cadre didactice si salariati din Educatie cu probleme de sanatate sau in concediu de crestere a copilului au constatat pierderi semnificative de venituri.

Potrivit reprezentantilor Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, mii de angajati din Educatie sunt afectati de prevederile Codului Fiscal, prin care a fost stabilita noua formula de calcul a salariului acordat in timpul concediului medical. Calculele celor de la FSLI arata ca angajatii din Educatie, aflati in concediu medical, pierd aproximativ 20 la suta din venit, din cauza noii formule de calculare a salariului.

"Cerem Guvernului Romaniei sa intervina, de urgenta, pentru modificarea acestor prevederi, care lovesc inclusiv in bolnavii de cancer sau in femeile care tocmai au nascut ori urmeaza sa aduca pe lume un copil. Avem, astfel, cazul unui profesor diagnosticat cu cancer, care se afla in concediu medical

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Cuget Liber ]

Falezele portului, curatate cu ajutorul politistilor locali

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

Falezele portului, curatate cu ajutorul politistilor localiPolitistii locali si reprezentantii societatii de salubrizare au luat la rand falezele din Constanta, pentru a face curatenie. In cursul zilei de vineri, acestia au participat la o ampla actiune de ecologizare in zona Faleza Sud si de depistare a persoanelor care colecteaza materiale reciclabile.

"Actiunea vizeaza indepartarea de pe domeniul public a gunoaielor menajere in special pet-uri si alte materiale reciclabile colectate de persoanele fara adapost sau care rascolesc prin gunoi. Actiuni similare se vor derula zilnic, astfel incat administratia publica locala sa-si indeplineasca misiunea de a asigura curatenia orasului", precizeaza reprezentantii Politiei Locale Constanta.

Avand in vedere campania "Actioneaza responsabil! Atitudinea ta conteaza!", autoritatile locale solicita constantenilor care intalnesc astfel de cazuri, in care diverse persoane colecteaza pet-uri ori deseuri reciclabile, sa sesizeze Dispeceratul Politiei Locale Constanta, la numarul de telefon 0241/484.205.

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Cuget Liber ]

Saptamana viitoare se opreste apa in mai multe zone din Constanta

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

Saptamana viitoare se opreste apa in mai multe zone din ConstantaConstantenii care locuiesc in centrul municipiului vor fi lipsiti de apa rece la robinete, saptamana viitoare, timp de cateva ore.

Pentru executarea unor lucrari de modernizare a conductelor de apa potabila din subsolurile blocurilor situate in diferite zone ale municipiului Constanta, RAJA va intrerupe furnizarea apei potabile in perioada 19 - 21 februarie.

Astfel, luni, 19 februarie, in intervalul orar 8.00 - 20.00, se va intrerupe furnizarea apei potabile din punctul termic nr. 40. Vor fi afectati consumatorii din blocurile: MV2, MV3, MV3A, RM si MK2 de pe strada Mircea cel Batran.

Marti, 20 februarie, intrei orele 8.00 si 20.00, se opreste apa catre punctul termic nr. 45. Vor fi afectati consumatorii din blocurile: TAV1, TAV2, TAV3 si TAV 4 de pe bulevardul Tomis. Miercuri, 21 februarie, in intervalul orar 8.30 - 17.00, se va intrerupe furnizarea apei potabile din punctul termic nr. 52. Vor fi afectati consumatorii din blocurile: I, T9, T10, T11, T12, T13, T14, T15, T16, T17 si

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Cuget Liber ]

Patronii vor fi consiliati inainte de a fi amendati

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

Patronii vor fi consiliati inainte de a fi amendatiInspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Constanta le reaminteste agentilor economici ca, incepand cu luna aceasta, au intrat in vigoare prevederile Legii 270/2017 - Legea prevenirii. Scopul acestei legi, a declarat seful ITM Constanta, Eugen Bola, este acela de a reglementa o serie de instrumente care sa asigure prevenirea savarsirii de contraventii.

"O schimbare pe care o aduce prezenta lege este aceea ca angajatorii nu vor mai fi sanctionati de inspectorii de munca pentru anumite incalcari ale prevederilor legislative, de la prima abatere", a explicat seful ITM.

Precizam ca, in anii trecuti, anumite abateri ale angajatorilor se sanctionau contraventional cu amenda.

In prezent, Legea prevenirii, intrata de curand in vigoare, da angajatorilor posibilitatea de a primi indrumari inainte de a fi sanctionati in urma controalelor.

In domeniul securitatii si sanatatii in munca, acest lucru inseamna ca antreprenorii pot beneficia de consilierea inspectorilor de munca pentru a evalua

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Cuget Liber ]

Un nou ghiseu SPIT, la Constanta

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

Un nou ghiseu SPIT, la ConstantaServiciul Public de Impozite si Taxe Constanta deschide, incepand de luni, 19 februarie, un nou ghiseu fiscal. Acesta se afla pe strada Stefan Mihaileanu nr. 10, in sediul unde isi desfasoara activitatea Primaria Municipiului Constanta, Directia Gestionare Servicii Publice.

Astfel, constantenii se pot adresa punctului de lucru destinat incasarilor in vederea achitarii sumelor datorate atat in numerar, cat si prin intermediul cardului bancar, in zilele de luni, marti, miercuri si vineri, intre orele 8.30 si 16, si joi, intre orele 8.30 si 18.30.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Cuget Liber ]

Cum va fi vremea in week-end, la Constanta

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

Cum va fi vremea in week-end, la ConstantaVremea se strica in week-end la Constanta. Meteorologii anunta innorari si precipitatii, chiar si ninsori. Pe fondul scaderii temperaturilor, la inceputul saptamanii viitoare sunt asteptate averse mixte de ploaie si ninsoare.

Sambata, la Constanta, cerul este partial innorat si vantul sufla slab, dinspre nord-est. Maxima termica va atinge 6 grade Celsius. Peste noapte, se va insenina si termometrele vor indica minimum un grad. Duminica, se vor aduna, din nou, nori. In cursul noptii, va ploua slab. Valorile termice raman, insa, la acelasi nivel.

Luni dimineata, este posibil sa ninga si va fi mai frig. Se vor inregistra intre 1 si 4 grade. Marti, insa, se mai incalzeste si ninsorile se vor transforma in ploi. De altfel, toata saptamana viitoare, va fi vreme instabila, cu temperaturi scazute, insotite de precipitatii.

Actualitate / stiri Actualitate34 vizite[ Cuget Liber ]

Sahistii, invitati sa-si dea mat adversarii la Cupa Primaverii

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

Sahistii, invitati sa-si dea mat adversarii la Cupa PrimaveriiCea de-a treia editie a Cupei Primaverii la sah va avea loc, in zilele de 17 si 18 martie, in Salonul Olimpic al Complexului Cleopatra din Mamaia. Turneul se va disputa in sistem Open, asa ca sunt invitati sa participe sahisti de toate varstele, de la categoria copii, pana la seniori.

Organizatorii Cupei Primaverii la sah sunt CS Cleopatra si Palatul Copiilor Constanta, in parteneriat cu Asociatia Judeteana de Sah Constanta, CS Callatis Mangalia, Axiopolis Cernavoda, Victoria Techirghiol, Victoria Cumpana, Primaria Constanta si Consiliul Judetean Constanta.

"Editia de anul acesta va fi una internationala, pentru ca, alaturi de sahisti din Constanta si din alte centre ale Romaniei, vor fi prezenti si jucatori de peste hotare. Am trimis invitatii pe adresa unor cluburi din Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina, confirmari primind deja din partea sahistilor din Varna si Dobrici", a declarat, pentru "Cuget Liber", presedintele CS Cleopatra Mamaia, Vasile Chirondojan.

Acesta a tinut sa

Sport / stiri Sport12 vizite[ Cuget Liber ]

Final Four-ul Cupei Romaniei se va disputa la Constanta

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

Final Four-ul Cupei Romaniei se va disputa la ConstantaLa cateva ore dupa anuntul autoritatilor locale din Constanta, care isi aratau sprijinul pentru organizarea Final Four-ului Cupei Romaniei la handbal masculin pe litoral, Federatia Romana de Handbal a luat decizia de a oferi statutul de gazda celor de la HC Dobrogea Sud.

Meciurile din cadrul turneului final vor avea loc la Sala Sporturilor, in zilele de 17 si 18 martie.

In urma analizarii ofertelor de organizare, s-a dovedit ca portofoliul constantenilor a fost mai solid decat al celor de la CS Minaur Baia Mare.

Cele patru echipe calificate in Final Four sunt HC Dobrogea Sud Constanta, SCM Politehnica Timisoara, CSA Steaua Bucuresti si CS Minaur Baia Mare.

Sport / stiri Sport5 vizite[ Cuget Liber ]

Deplasare dificila pentru BC Athletic, la Bucuresti

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

Deplasare dificila pentru BC Athletic, la BucurestiEchipa masculina de baschet BC Athletic Constanta intalneste, sambata, 17 februarie, de la ora 14, in sala "Agronomia" din Bucuresti, pe CSO Voluntari, in cea de-a cincea etapa a turneului semifinal al Ligii l.

Partida va fi o confruntare directa intre fratii Daniel Mainea, de la BC Athletic, si Cristian Mainea, de la CSO Voluntari. De asemenea, va fi cea mai grea deplasare a acestui inceput de an pentru BC Athletic, impotriva unei echipe ce-l are in componenta pe veteranul Virgil Carutasu.

Clasament: 1. CSU Stiinta Bucuresti (7 p), 2. CS Cuza Sport Braila (6 p), 3. BC Athletic Constanta (6 p), 4. CSM Ploiesti (6 p), 5. CN "Aurel Vlaicu" Bucuresti (6 p), 6. CSM Sighetu Marmatiei (5 p), 7. CSM Medias (4 p), 8. CSO Voluntari (2 p).

Sport / stiri Sport5 vizite[ Cuget Liber ]

In Cupa Davis, toate drumurile duc la Cluj

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

In Cupa Davis, toate drumurile duc la ClujFederatia Romana de Tenis a anuntat numele orasului ce va gazdui intalnirea de Cupa Davis dintre echipele Romaniei si Marocului, din turul doi al Grupei a ll-a, zona Europa/Africa, programata in zilele de 7 si 8 aprilie.

Astfel, dupa consultari cu componentii echipei Romaniei si cu capitanul nejucator Gabriel Trifu, s-a decis ca meciul sa se joace in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

In urma cu o saptamana, arena din Cluj a organizat si partida din Fed Cup dintre Romania si Canada (3-1).

De asemenea, tot la Cluj se va desfasura si partida de baraj din Fed Cup, dintre Romania si Elvetia, programata in zilele de 21 si22 aprilie.

Sport / stiri Sport7 vizite[ Cuget Liber ]

Forza CS Phoenix! Baschet - spectacol, duminica, la Sala Sporturilor

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:01

Forza CS Phoenix! Baschet - spectacol, duminica, la Sala SporturilorEchipa feminina de baschet CS Phoenix Constanta va juca, duminica, 18 februarie, de la ora 12, la Sala Sporturilor, impotriva celor de la CSM CSU Oradea, cel de-al treilea meci al turneului semifinal al Ligii l.

Va fi primul meci din acest an pe teren propriu pentru CS Phoenix, dupa cele doua victorii obtinute in deplasare: 86-52 cu CSM-CSS Ploiesti si 82-58 cu ACS KSE Targu Secuiesc.

In clasament, formatia antrenata de Predrag Stanojcic si Dan Constantinescu este situata pe pozitia secunda, cu 11 puncte, cu doua in spatele liderului CSM Targoviste, dar si cu un meci mai putin disputat.

Sport / stiri Sport5 vizite[ Cuget Liber ]

"Stejarii" iau cu asalt Madridul, in drumul catre Cupa Mondiala

Sambata, 17 Februarie 2018, ora 05:00

"Stejarii" iau cu asalt Madridul, in drumul catre Cupa MondialaNationala de rugby a Romaniei continua campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia, duminica, 18 februarie, la Madrid, "stejarii" urmand sa intalneasca Spania, in etapa a doua a Rugby Europe Championship.

Meciul are o miza uriasa, in cazul unei victorii, Romania poate obtine calificarea directa la competitia din 2019.

"Ne asteapta un meci greu, Spania este un adversar dificil, insa noi trebuie sa ne facem jocul. Suntem foarte aproape de calificarea la Cupa Mondiala si nu avem voie sa facem pasi gresiti. Sunt increzator in baieti, am avut o saptamana foarte buna de pregatire, ne-a ajutat mult faptul ca ne-am pregatit chiar in Madrid, adaptandu-ne la conditiile meteo. Jucatorii sunt extrem de motivati, isi doresc victoria si sper sa gestioneze foarte bine emotiile acestui meci", a declarat Lynn Howells, selectionerul Romaniei.

Sport / stiri Sport13 vizite[ Cuget Liber ]

Dolarul a pierdut 0,08% in lupta cu leul

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 17:01

Dolarul a pierdut 0,08% in lupta cu leulDolarul pierde teren in lupta cu moneda noastra nationala. Tranzactiile din data de 16 februarie 2018, de pe piata bancara s-au incheiat cu deprecierea cu 0,0031 lei, respectiv 0,08%, a monedei americane. Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de schimb de 3,7306 lei pentru un dolar. Pe data de 3 ianuarie 2018, rata de schimb era de 3,8603 lei pentru un dolar. (I.T.C.

Business / stiri Business5 vizite[ Cuget Liber ]

Sectorul constructiilor supravietuieste datorita populatiei

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 17:01

Sectorul constructiilor supravietuieste datorita populatieiIn anul 2017, comparativ cu anul 2016, volumul lucrarilor de constructii a scazut pe total, ca serie bruta, cu 5,4%. Pe elemente de structura au avut loc scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 24,6% si la lucrarile de reparatii capitale cu 17,7%. Lucrarile de constructii noi au crescut cu 4,9%. Pe obiecte de constructii au avut loc scaderi la constructiile ingineresti cu 21,3% si la cladirile nerezidentiale cu 12,6%. Lucrarile la cladirile rezidentiale au crescut cu 69,7%.

Business / stiri Business5 vizite[ Cuget Liber ]

Scadere dramatica a profitului CNTEE Transelectrica

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 17:01

Scadere dramatica a profitului CNTEE TranselectricaPotrivit situatiei financiare preliminare, CNTEE Transelectrica a obtinut, in anul 2017, veniturile totale operationale mai mari cu 12,41%, comparativ cu anul anterior (3.060 milioane de lei, in anul 2017, fata de 2.723 milioane de lei, in anul 2016). In schimb, profitul brut a inregistrat o scadere de 86,19%, de la 335 milioane de lei, in 2016, la 46 milioane de lei, in 2017.

Business / stiri Business3 vizite[ Cuget Liber ]

Euro a cedat 0,01% in favoarea leului

Vineri, 16 Februarie 2018, ora 17:01

Euro a cedat 0,01% in favoarea leuluiEuro este in defensiva in lupta cu leul. In cursul tranzactiilor de pe piata interbancara, din data de 16 februarie 2018, euro a cedat 0,0003 lei, variatia fiind de 0,01%. Banca Nationala a Romaniei a afisat un curs de schimb de 4,6595 lei pentru un euro. Pe data de 3 ianuarie 2018, rata de schimb era de 4,6412 lei pentru un euro.

Business / stiri Business2 vizite[ Cuget Liber ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Femeie lovita pe trecerea pentru pietoni, la Constanta! Soferul vinovat a FUGIT!
Cadrele medicale au fost solicitate sa intervina in zona Pescarie din municipiul Constanta, joi, 15 ...
Mogulul constantean al gunoaielor isi prelungeste monopolul din Portul Constanta
foto cu rol ilustrativ Firma care se ocupa de aproape un deceniu si jumatate de salubrizarea ...
Marea Neagra, sub amenintarea Rusiei. Seful Marinei Romane, in alerta
Securitatea si stabilitatea in zona Marii Negre sunt doua coordonate esentiale pentru Romania, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor