Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.331 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Ziua Constantei, celebrata la Muzeul de Arta Populara

Joi, 17 Mai 2018, ora 11:56

Muzeul de Arta Populara sarbatoreste Ziua Constantei prin manifestari menite sa puna in valoare portul, traditiile si obiceiurile din Dobrogea.

Prima manifestare de acest gen este expozitia temporara "Multiculturalitate dobrogeana", care se va deschide vineri, 18 mai, chiar de Ziua Internationala a Muzeelor. Aceasta reuneste piese cu valoare identitara pentru romani dobrogeni si aromani, turci, tatari, rusi lipoveni, bulgari, armeni, greci si germani. Sunt expuse costume apartinand romanilor

Life Show / stiri Life Show27 vizite[ Observator de Constanta ]

Amenzi de 1,68 milioane de lei, aplicate de catre inspectorii ITM, in luna februarie

Marti, 06 Martie 2018, ora 14:36

Amenzi de 1,68 milioane de lei, aplicate de catre inspectorii ITM, in luna februarieIn perioada 01-28.02.2018, Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta a continuat activitatea de control si verificare a societatilor comerciale, care isi desfasoara activitatea pe raza judetului Constanta.

Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectarii prevederilor legale din legislatia muncii, securitatea si sanatatea in munca a salariatilor precum si verificarea masurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare .

Inspectorii de munca din cadrul Serviciul Control Relatii de

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Observator de Constanta ]

Petrecere-surpriza pentru doamnele si domnisoarele din comuna Ciocralia

Marti, 06 Martie 2018, ora 14:36

Petrecere-surpriza pentru doamnele si domnisoarele din comuna CiocraliaMiercuri, 7 martie 2018, femeia este omagiata in comuna Ciocarlia, unde autoritatile au pregatit un program special. Doamnele si domnisoarele din Ciocarlia sunt invitate la un eveniment dedicat Zilei de 8 Martie - Ziua Internationala a Femeii, eveniment care va fi organizat de Primaria si Consiliul Local al comunei, la initiativa primarului Traian Dragomir.

"Pentru a omagia ziua in care se sarbatoresc fiintele inzestrate cu cea mai multa gingasie si delicatete, fiinte iubite precum mame, sotii,

Actualitate / stiri Actualitate56 vizite[ Observator de Constanta ]

Locuitorii din Ion Corvin, printre beneficiarii reabilitarii DJ 223

Marti, 06 Martie 2018, ora 14:36

Locuitorii din Ion Corvin, printre beneficiarii reabilitarii DJ 223Locuitorii comunei Ion Corvin au motive de bucurie, intrucat in viitorul apropiat vor beneficia de un drum complet reabilitat, care leaga comuna de orasul Cernavoda. La mijlocul lunii februarie a fost semnat contractul de lucrari, finantarea urmand sa fie asigurata din fonduri europene, printr-un proiect coordonat de catre Consiliul Judetean Constanta si administratiile locale din localitatile strabatute de DJ 223.

Autoritatile au reusit sa duca la bun sfarsit proiectul, iar implicarea tuturor

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Observator de Constanta ]

SPIT va informeaza cum puteti plati amenzile

Marti, 06 Martie 2018, ora 14:35

SPIT va informeaza cum puteti plati amenzileAvand in vedere ca Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta a dezvoltat o varietate de metode de plata a amenzilor, cetatenii aflati in astfel de situatii au posibilitatea achitarii online:

- pe www.spit-ct.ro, accesand link-ul https://etax.spit-ct.ro/AmenziOnline, fara autentificare;

- pe www.ghiseul.ro, accesand link-ul https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/amenzi, fara autentificare;

Business / stiri Business41 vizite[ Observator de Constanta ]

13 irakieni si iranieni gasiti ascunsi la Negru Voda

Marti, 06 Martie 2018, ora 11:36

13 irakieni si iranieni gasiti ascunsi la Negru VodaPolitistii de frontiera romani si bulgari au desfasurat o ampla actiune de combatere a migratiei ilegale, ocazie cu care au descoperit, ascunsi in mai multe microbuze ce veneau din Turcia si erau conduse de cetateni din R. Moldova, treisprezece cetateni irakieni si iranieni, care incercau sa intre ilegal in Romania.

Cei in cauza, impreuna cu soferii, cetateni moldoveni, au fost preluati de catre politistii de frontiera bulgari pentru continuarea cercetarilor si dispunerea masurilor legale ce

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Observator de Constanta ]

Bisnitarii de tigari de la Abator, deranjati de catre jandarmi

Marti, 06 Martie 2018, ora 11:36

Bisnitarii de tigari de la Abator, deranjati de catre jandarmiJandarmii au surprins doua persoane care doreau sa vanda fara sa indeplineasca conditiile prevazute de lege, 310 pachete de tigari netimbrate (6.200 tigarete).

Luni si marti, 05-06 martie a.c., ora 10.30, respectiv 07.00, doua echipaje de jandarmerie din cadrul Gruparii Mobile, au desfasurat doua actiuni punctuale in zona Gara si Piata Abator din Constanta, unde au surprins trei persoane cu varste cuprinse intre 40-64 de ani, in timp ce incercau sa vanda cetatenilor din

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Observator de Constanta ]

Polaris explica de ce nu mai ridica gunoiul in week-end

Luni, 05 Martie 2018, ora 17:36

Polaris explica de ce nu mai ridica gunoiul in week-endIncepand cu data de 01.03.2018, compania Polaris M Holding Constanta anunta ca firma Tracon, administratorul rampei ecologice DEDMI Ovidiu, isi scurteaza programul de lucru, obligand in acelasi timp compania Polaris M Holding sa schimbe programul de colectare a deseurilor provenite de la cetateni, institutii publice si agenti economici.

In ultimele zile, in care s-a instalat cod portocaliu de temperaturi scazute, s-a inregistrat un decalaj in programul de colectarea a deseurilor, care nu a

Actualitate / stiri Actualitate119 vizite[ Observator de Constanta ]

Mai putine alimente retrase de la vanzare, de catre inspectorii veterinari

Luni, 05 Martie 2018, ora 14:36

Mai putine alimente retrase de la vanzare, de catre inspectorii veterinariDSVSA Constanta realizeaza actiuni de evaluare, supraveghere si control in unitatile supuse autorizarii/inregistrarii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in baza legislatiei sanitare veterinare in vigoare prin tehnici, proceduri specifice si recoltari de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul si eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor,

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Observator de Constanta ]

21 de tineri consumatori de etnobotanice, descoperiti intr-o sala de jocuri

Luni, 05 Martie 2018, ora 14:36

21 de tineri consumatori de etnobotanice, descoperiti intr-o sala de jocuriDuminica, 04 martie ac, in jurul orei 20.45, pe timpul executarii unei actiuni punctuale pe raza sectie 2 Pol. Constanta, in zona Tomis III, un echipaj de jandarmerie din cadrul Gruparii Mobile Constanta, a simtit un miros intepator specific substantelor halucinogene, ce parea sa provina de la sistemul de ventilatie al unei sali de jocuri. Jandarmii au intrat in respectiva locatie, si-au declinat identitatea, dupa care au trecut la legitimarea

Actualitate / stiri Actualitate73 vizite[ Observator de Constanta ]

Sarbatoare mare de 8 Martie, pentru doamnele din comuna Ion Corvin

Joi, 01 Martie 2018, ora 14:36

Sarbatoare mare de 8 Martie, pentru doamnele din comuna Ion CorvinZiua Internationala a Femeii va fi sarbatorita de catre toate doamnele si domnisoarele din comuna Ion Corvin, care la initiativa primaritei Marcela Radulescu vor fi rasfatate cu o petrecere de la care nu vor lipsi muzica buna, dansul si buna dispozitie.

"De Ziua Femeii, doamnele si domnisoarele din comuna noastra, indiferent de varsta, vor fi rasfatate. Trebuie sa existe o zi in an in care sa uite de indatoririle casnice, de necazurile obisnuite si sa petreaca clipe frumoase alaturi de

Actualitate / stiri Actualitate35 vizite[ Observator de Constanta ]

Ce obligatii au angajatorii, in perioadele cu temperaturi extreme?

Luni, 26 Februarie 2018, ora 11:59

Ce obligatii au angajatorii, in perioadele cu temperaturi extreme?Angajatorii sunt obligati ca in perioada imediat urmatoare, in care, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile s-ar putea inregistra temperaturi scazute extreme( scad sub -20 grade C sau, corelate cu conditii de vant intens, pot fi echivalate cu acest nivel), sa aplice masuri corespunzatoare pentru asigurarea protectiei persoanelor incadrate in munca care desfasoara activitati in aer liber, in conformitate cu prevederile OUG 99/2000:

- distribuirea de ceai fierbinte in cantitate de 0,

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Observator de Constanta ]

Detii un vehicul mai mare de 2,4 tone? Nu il poti parca unde ai chef!

Luni, 26 Februarie 2018, ora 11:36

Detii un vehicul mai mare de 2,4 tone? Nu il poti parca unde ai chef!Politistii locali constanteni amintesc faptul ca, in conformitate cu prevederile HCL nr. 184/2013 privind imbunatatirea activitatilor de gospodarire, protectia mediului, intretinere si infrumusetare a municipiului Constanta, este interzisa stationarea sau parcarea pe raza municipiului Constanta a vehiculelor destinate transportului de marfuri cu masa maxima admisa mai mare de 2,4 tone sau destinate transportului de persoane cu capacitatea mai mare de 8+1 locuri, indiferent de forma de detinere.

Actualitate / stiri Actualitate88 vizite[ Observator de Constanta ]

Tinerii constanteni primesc informatii utile despre Uniunea Europeana

Luni, 26 Februarie 2018, ora 11:36

Tinerii constanteni primesc informatii utile despre Uniunea EuropeanaLa finele saptamanii trecute, in aula Universitatii Tomis, din Constanta, a avut loc prima conferinta cu tema "Esti roman, esti european!". Conferinta este sustinuta de Silviu Molnar, jurnalist constantean, care de aproximativ 9 ani lucreaza ca asistent in Parlamentul European, la Bruxelles.

Conform studiilor si analizelor efectuate in ultimii ani, s-a constatat ca tinerii, intr-o majoritate substantiala, nu inteleg ce este Uniunea Europeana si cum le afecteaza viata si viitorul. S-a mai

Actualitate / stiri Actualitate47 vizite[ Observator de Constanta ]

Sapte cersetori au fost stransi de pe strazi de catre politistii locali

Vineri, 23 Februarie 2018, ora 14:35

Sapte cersetori au fost stransi de pe strazi de catre politistii localiPolitistii locali actioneaza atat din oficiu cat si la solicitarea cetatenilor pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale de apelare la mila publicului ori vagabondaj. Astfel, in perioada 12.02.2018-21.02.2018, au fost constatate 7 cazuri in care diverse persoane apelau la mila publicului in intersectiile principale ale municipiului Constanta, iar impotriva acestora politistii locali au dispus masuri de sanctionare contraventionale pentru nerespectarea

Actualitate / stiri Actualitate48 vizite[ Observator de Constanta ]

Vin vremuri grele pentru colectorii de PET-uri

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 17:36

Vin vremuri grele pentru colectorii de PET-uriIn data de 21.02.2018 politistii locali din cadrul Directiei Generale Politia Locala impreuna cu reprezentanti ai societatii de salubrizare SC Polaris M Holding au continuat actiunea de ecologizare si de depistare a persoanelor care colecteaza materiale reciclabile pe raza municipiului Constanta.Actiunea de astazi a avut ca scop indepartarea de pe domeniul public a gunoaielor menajere in special peturi si alte materiale reciclabile colectate de persoanele fara adapost sau care rascolesc prin

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Observator de Constanta ]

Soferii care abuzeaza de spatiile verzi, amendati

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 16:58

Soferii care abuzeaza de spatiile verzi, amendatiLocurile insuficiente de parcare, dar si gradul mare de nesimtire ii face pe unii soferi sa isi parcheze masinile oriunde. Pentru a-i civiliza, politistii locali constanteni au demarat o actiune de informare, care va fi urmata de cea de sanctionare. "In conformitate cu prevederile HCL nr. 184/2013 privind imbunatatirea activitatilor de gospodarire, protectia mediului, intretinere si infrumusetare a municipiului Constanta, aducem la cunostinta publica faptul ca reprezinta o obligatie permanenta

Actualitate / stiri Actualitate54 vizite[ Observator de Constanta ]

Politia Locala imbogateste bugetul local: 20 de sanctiuni intr-o singura zi

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 14:36

Politia Locala imbogateste bugetul local: 20 de sanctiuni intr-o singura ziIn data de 20.02.2018, politistii locali din cadrul Directiei Generale Politia Locala au actionat pe raza municipiului Constanta, in scopul verificarii prevederilor legale privind: respectarea modului de intretinere a cladirilor, deconectarea de la instalatia de incalzire centralizata, igienizarea terenurilor precum si pentru stationarea vehiculelor pe spatile verzi sau cu aceasta destinatie.

In urma verificarilor efectuate s-au constatat urmatoarele :

,Au fost aplicate un numar de 20

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Observator de Constanta ]

Week-endul teatral incepe la mijlocul saptamanii

Marti, 20 Februarie 2018, ora 23:59

Week-endul teatral incepe la mijlocul saptamaniiWeekend-ul teatral incepe mai devreme, de joi, 22 februarie, ora 19.00, cu un spectacol invitat la Teatrul de Stat Constanta (TSC), "AH, PITESTI, CE DRAG IMI ESTI!". Musicalul este prezentat de sectia de revista a Teatrului "Alexandru Davila" din Pitesti. Cuplul comic Vasile Muraru - Valentina Fatu va fi acompaniat de actorii Adriana Drugulescu, Elis Dinculeana, Salomeea Florentina, Puiu Margescu, Mihai Nistor, Ionut Oanta, Andreea Popa, Gabriela Stanciu, Luiza Stoica si de solistii Marius

Life Show / stiri Life Show39 vizite[ Observator de Constanta ]

Trei carutasi din Palazu Mare, trasi pe dreapta de catre politistii locali

Marti, 20 Februarie 2018, ora 14:36

Trei carutasi din Palazu Mare, trasi pe dreapta de catre politistii localiPolitistii locali din cadrul Directiei Generale Politia Locala Constanta au actionat din nou pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale care vizeaza curatenia orasului, precum si pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor de vehicule cu tractiune animala care nu respecta prevederile legale in vigoare privind accesul si deplasarea acestora pe raza municipiului Constanta.

Astfel, astazi 20.02.2018 pana la ora 13.00, lucratorii institutiei au aplicat, in cartierul Palazu Mare,

Actualitate / stiri Actualitate53 vizite[ Observator de Constanta ]

Modernizarea statiunii Neptun- Olimp s-ar putea face cu bani europeni

Marti, 20 Februarie 2018, ora 14:36

Modernizarea statiunii Neptun- Olimp s-ar putea face cu bani europeniProiectul de modernizare a statiunii Neptun-Olimp a fost declarat eligibil de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, cererea de finantare pentru acest proiect fiind admisa, recent, in urmatoarea etapa a procesului de evaluare si selectie, respectiv evaluarea tehnica si fianciara. Conform documentatiei, se vor reabilita si moderniza strazile si aleile secundare din statiune, se vor reface trotuarele, sistemul de iluminat public si vor fi amenajate parcari, precum si piste de

Actualitate / stiri Actualitate110 vizite[ Observator de Constanta ]

Umbrele contrafacute, cu insemne ale unor marci consacrate, confiscate in vama

Marti, 20 Februarie 2018, ora 11:36

Umbrele contrafacute, cu insemne ale unor marci consacrate, confiscate in vamaPolitistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta impreuna cu lucratorii vamali au descoperit, intr-un container sosit in Portul Constanta Sud Agigea din China, 1.000 accesorii de marochinarie, susceptibile a fi contrafacute, in valoare de peste 36.000 lei daca ar fi fost originale.

In data de 19.02.2018, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta impreuna cu lucratorii vamali au efectuat, in baza analizei de risc, controlul amanuntit la un container sosit din China, avand ca

Actualitate / stiri Actualitate52 vizite[ Observator de Constanta ]

Constanteni, pregatiti portofelele! SPIT trimite deciziile de impunere cu taxele si impozitele

Marti, 20 Februarie 2018, ora 11:35

Constanteni, pregatiti portofelele! SPIT trimite deciziile de impunere cu taxele si impoziteleServiciul Public de Impozite si Taxe Constanta informeaza persoanele fizice ca a inceput distribuirea deciziilor de impunere ce contin cuantumul impozitelor si taxelor locale datorate in anul 2018.

Anul acesta au fost tiparite aproximativ 160.000 decizii pentru persoanele fizice, din care 86% sunt pentru cei care au de achitat doar obligatiile fiscale pentru anul 2018, iar 14% sunt pentru cei care au de achitat si debitele restante cu accesoriile aferente.

Deciziile de impunere sunt emise in

Business / stiri Business56 vizite[ Observator de Constanta ]

Alesii locali constanteni, convocati in sedinta extraordinara

Marti, 20 Februarie 2018, ora 08:36

Alesii locali constanteni, convocati in sedinta extraordinarain conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se convoaca Consiliul local al municipiului Constanta in sedinta extraordinara, vineri, 23 februarie 2018, ora 1200, in sala "Remus Opreanu" a Consiliului Judetean Constanta, cu urmatoarea ordine de zi:

1.Proiect de hotarare pentru modificarea HCL nr. 335/2011 privind transmiterea unor imobile apartinand domeniului public al

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Observator de Constanta ]

Primaria Constanta angajeaza casier

Luni, 19 Februarie 2018, ora 14:36

Primaria Constanta angajeaza casierPrimaria Municipiului Constanta organizeaza concurs la sediul din bd. Tomis nr. 51 pentru ocuparea unui post contractual de executie vacanta din cadrul Directiei Financiare, astfel:

- Casier - Serviciul Financiar Buget, Directia Financiara (1 post). Conditii: studii medii absolvite cu diploma de bacalaureat, cunostinte optime operare calculator - folosind tehnici standard de procesare - nivel baza, atestate cu documente doveditoare; minim 6 luni vechime in specialitatea studiilor.

Date de

Actualitate / stiri Actualitate57 vizite[ Observator de Constanta ]

Tone de alimente, retrase de la vanzare

Luni, 19 Februarie 2018, ora 14:36

Tone de alimente, retrase de la vanzareDSVSA Constanta realizeaza actiuni de evaluare, supraveghere si control in unitatile supuse autorizarii/inregistrarii sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in baza legislatiei sanitare veterinare in vigoare prin tehnici, proceduri specifice si recoltari de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul si eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si inregistrare a bovinelor, suinelor,

Actualitate / stiri Actualitate62 vizite[ Observator de Constanta ]

IPJ Constanta are un nou inspector sef adjunct

Luni, 19 Februarie 2018, ora 14:36

IPJ Constanta are un nou inspector sef adjunctPrin dispozitia inspectorului general al Politiei Romane, cu data de 19 februarie 2018, domnul comisar-sef de politie Sobaru Ciprian Danut a

Actualitate / stiri Actualitate81 vizite[ Observator de Constanta ]

Cersetorii, in atentia politistilor locali

Luni, 19 Februarie 2018, ora 11:36

Cersetorii, in atentia politistilor localiPolitistii locali actioneaza atat din oficiu, cat si la solicitarea cetatenilor pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale de apelare la mila publicului ori vagabondaj. Astfel, in perioada 12.02.2018-18.02.2018, au fost constatate 6 cazuri in care diverse persoane apelau la mila publicului in intersectiile principale ale municipiului Constanta, iar impotriva acestora politistii locali au dispus masuri de sanctionare contraventionale pentru nerespectarea

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Observator de Constanta ]

Fara bilet in autobuz, dar cu buzunarul plin de "iarba"

Luni, 19 Februarie 2018, ora 11:36

Fara bilet in autobuz, dar cu buzunarul plin de "iarba"In data de 16.02.2018, cu ocazia unei actiuni organizate si executate de catre politistii locali din cadrul Directiei Generale Politia Locala pentru asigurarea si mentinerea unui climat de normalitate pe mijloacele de trasport in comun, a fost depistata o

Actualitate / stiri Actualitate85 vizite[ Observator de Constanta ]

Dezbatere, la Baneasa, pe tema incluziunii comunitatii rome

Duminica, 18 Februarie 2018, ora 17:35

Dezbatere, la Baneasa, pe tema incluziunii comunitatii romePrimarul orasului Baneasa, Paul Colis, a initiat o dezbatere publica pe o sema foarte sensibila: incluziunea minoritatii rome, una consistenta in zona de sud a judetului. Dezbaterea a fost organizata ae 16 februarie, la sediul primarieisi a reunit componentii Grupului Local de Lucru, care a adoptat Planul de actiune privind incluziunea minoritatii rome in strategia de dezvoltare a localitatii, stabilit in baza procesului de identificare si selectie a principalelor nevoi ale comunitatilor locale

Life Show / stiri Actualitate37 vizite[ Observator de Constanta ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
PUCI IN PSD. Cum se pozitioneaza organizatia Constanta: mesajul lui Felix Stroe
Documentul in care i se cere lui Liviu Dragnea sa plece din fruntea PSD exista si a fost deja semnat ...
Cel mai mare CONTRABANDIST de tigari din Constanta, parte dintr-o NOUA GRUPARE! A fost arestat din nou
Face ce face si ajunge dupa gratii! Este vorba despre Liciu Cristian, cel mai mare contrabandist de ...
Constantenii, bagati in sperieti de mesajul 'RO-ALERT'!
Exercitiul de testare a Sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta a creat panica ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor