Arhiectul Emanoil Mihailescu, arestat in lotul "Rugul Aprins": "Cel mai periculos nu era sa stai in celula, ci sa fii scos la munca in lagarele de exterminare"

Sursa: Adevarul
Sambata, 02 Septembrie 2017, ora 14:09
171 citiri
Arhitectul Emanoil Mihailescu a platit cu libertatea faptul ca a mers la intalnirile de taina, unde, alaturi de mari duhovnici si alti studenti, se discutau teme din literatura si spiritualitate. Pe parcursul anului 1958, mari duhovnici ai Romaniei, intelectuali si studenti au fost arestati fiind acuzati ca fac parte dintr-o grupare "subversiva si contrarevolutionara". Era vorba de miscarea "Rugul Aprins", o organizatie culturala al carui suflet era parintele Daniil Sandu Tudor. In boxa ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.