Aventura interbelica a unor romani in Legiunea Straina: "Ne-au promis o viata perfecta, dar am ajuns mai rau ca sclavii"

Sursa: Adevarul
Luni, 16 Aprilie 2018, ora 06:07
106 citiri
Aventura a trei tineri romani atrasi de mirajul Legiunii Straine se transformase intr-un strigat de ajutor catre patria-mama. Ioan, Alecu si Dumitru au reusit sa trimita in tara o scrisoare prin care aratau chinul prin care trec in armata de mercenari, care le promisese un trai "perfect", dar le oferise "sclavie". La 1920, trei tineri inrolati in Legiunea Straina implorau Statul roman sa faca demersuri pentru a-i recupera. Ei au trimis o jalba Regelui Ferdinand rugandu-l sa ajute "trei romani, ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.