Cat de putin se pricep romanii la vinuri. "Noi am avut aceasta cultura, dar a fost distrusa in cinci decenii de comunism"

Sursa: Adevarul
Luni, 11 Decembrie 2017, ora 04:03
47 citiri
Traditia cultivarii vitei-de-vie pe meleagurile noastre este straveche. Desi romanii fac vinuri bune, medaliate international, nu stapanesc inca bine cultura vinului, astfel incat sa le puna in valoare gustul si rafinamentul. Este, spun specialistii, un handicap al celor 50 de ani de comunism care a blocat accesul la orice fel de informatie. Descoperirile arheologice dovedesc traditia straveche a cultivarii vitei-de-vie pe teritoriul Romaniei de astazi. In localitatea Valu lui Traian au fost ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.