Costinesti (Mangea Punar, Buffelbrunnen) Originea numelor purtate, legenda ospatului si cateva amintiri despre germanii dobrogeni (III)

Luni, 20 August 2018, ora 07:53
129 citiri
In Dobrogea, germanii emigrati in sec. XIX (in trei valuri, intre 1840 si 1891) au gasit ceea ce cautau de aproape un veac: toleranta, protectie si dreptul de a-si pastra limba si cultura.

Povestea germanilor numiti astazi germani dobrogeni nu a fost deloc una simpla. Dezradacinati din tara natala, ei au trait mai intai in Rusia, inainte de a ajunge in Dobrogea noastra. Totul a inceput in 1763, cand tarina Ecaterina a II-a a Rusiei (dornica sa populeze imensul teritoriu al imperiului ei cu ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.