Cum a fost construit Canalul Dunare-Marea Neagra. Secretele Magistralei Albastre dezvaluite de inginerul care a proiectat maretul proiect comunist

Sursa: Adevarul
Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 14:04
175 citiri
La 25 mai 1949, Consiliul de Ministri a hotarat demararea lucrarilor pentru construirea Canalului Dunare-Marea Neagra, pentru a se asigura un transport mai ieftin si crearea unui sistem de irigatii.
Gheorghe Gheorghiu-Dej a folosit santierul pentru exterminarea fostei clase politice romanesti, a elitei intelectuale, dar si a tuturor oponentilor regimului.

Cum detinutii trebuiau reeducati prin munca, de-a lungul traseului canalului au fost infiintate colonii. In timp, numarul detinutilor de la ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.