Dezinformare si propaganda dupa 23 August 1944: "Regele a fugit in Turcia", "guvernul a parasit Capitala", "ofiterii sunt trimisi in Siberia"

Sursa: Adevarul
Joi, 25 August 2016, ora 04:05
48 citiri
Proclamatia catre tara a regelui Mihai, difuzata la data de 23 August 1944, a fost interpretata in mod diferit de marile puteri ale lumii. Posturile din Berlin vorbeau de bolsevizare si de anexarea Romaniei la URSS, altele anuntau ca Regele a fugit in Turcia, iar Moscova nu recunostea nimic. La 23 August 1944, la ora 22.30, prin Proclamatia catre tara, difuzata de posturile de radio, Regele anunta: "In ceasul cel mai greu al istoriei noastre am socotit, in deplina intelegere cu Poporul Meu, ca ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.