Dobrogea, in vremea ciumei si holerei: "Un bolnav a fost isbit cu atata violenta de boala, incat n-au avut vreme de a-l transporta la spital si l-au svarlit in mare"

Sursa: Adevarul
Sambata, 10 Februarie 2018, ora 04:07
66 citiri
Dobrogea s-a confruntat de-a lungul veacurilor cu epidemii devastatoare de ciuma sau holera, dar si cu seisme deosebit de puternice, care au distrus asezari intregi si au provocat tsunami. Dobrogea a fost mai deschisa la raspandirea molimelor. Pe de o parte, taramul dintre Dunare si Marea Neagra era poarta de intrare a ambarcatiunilor straine, iar pe de alta parte, sursa de infectare era apa netratata, pe care oamenii o consumau. Capitanul M.D. Ionescu aminteste si el despre bolile astazi ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.