Dumitru Uta, doctorul fara arginti care a refuzat sa iasa din inchisoare: "Unde pot fi eu mai mult de folos: aici sau afara?"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 06:00
101 citiri
Pentru convingerile sale legionare, medicul Dumitru Uta, nasust in anul 1916, a fost condamnat la ani grei de inchisoare, trecand pe rand prin temnitele comuniste din Poarta Alba, Gherla si Aiud. Dupa ce l-a vindecat de tifos pe un director al inchisorii din Aiud, a devenit un om foarte respectat si avea voie sa iasa din inchisoare ori de cate ori dorea pentru a aduce medicamente. Ba, mai mult, cei din conducere il chemau acasa pentru a-i trata pe cei apropiati atunci cand acestia erau bolnavi. ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.