Epistola unui ofiter catre maresal: "Daca ostirea noastra va mai lupta ca si pana acum, facand o asa risipa de vieti omenesti, pierdem razboiul"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 09 August 2017, ora 04:01
41 citiri
Istoricul Alesandru Dutu a facut publica o scrisoare adresata de un ofiter maresalului Ion Antonescu. Documentul se afla in Arhivele Nationale Istorice Centrale, fondul Presedintiei Consiliului de Ministri, cabinetul maresalului Ion Antonescu. La 24 decembrie 1942, un ofiter intors de pe frontul de la Stalingrad a trimis maresalului Ion Antonescu o scrisoare nesemnata in care afirma ca prezinta ,,realitatile asa cum au fost si nu asa cum va sunt ele prezentate dupa *tranzitul* pe care-l fac ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.