George Cusa, supravietuitor al "reeducarii" de la Pitesti: "Pentru noi, Canalul era un fel de izbavire, dar pe mine m-a trimis Turcanu la Gherla"

Sursa: Adevarul
Sambata, 07 Aprilie 2018, ora 13:44
225 citiri
George Cusa, de 92 de ani, si-a petrecut aproape toata tineretea prin inchisorile comuniste. A trecut pe rand pe la Jilava, Pitesti, inchisoare destinata exclusiv studentilor, unde a fost batut de fosti colegi convertiti la comunism, apoi Gherla, Inchisoarea Militara Constanta si Aiud. Nici in afara celulei nu s-a simtit liber, fiind urmarit de Securitate pana la Revolutia din 1989. George Cusa a visat de mic copil sa se faca profesor, venerandu-si dascalii din liceu. A apucat sa se bucure ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.