Goeleta "Speranta", destin ca-n filme. Batranul marinar Marin Deboveanu, cel care a construit-o, dezvaluie secretele corabiei din "Toate panzele sus!"

Sursa: Adevarul
Sambata, 07 Februarie 2015, ora 11:35
328 citiri
Marin Deboveanu (81 de ani) isi tunde barba marinareste, iar daca si-ar pune un chipiu pe cap, ai zice ca acum a coborat de la timona. Insa atunci cand vorbeste despre cum s-a nascut goeleta "Speranta" i se lumineaza fata, ca unui tata care se mandreste de copilul sau.

Cand a primit misiunea de a realiza o nava pentru Studioul Cinematografic Bucuresti, la sfarsitul anilor '60, Marin Deboveanu, un impatimit al constructiilor de corabii, lucra la Mangalia, la Marina Militara. Pentru aceasta ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.