IPS Teodosie, sursa "Mache" a fostei Securitati. Scuza arhiepiscopului Tomisului pentru ca a acceptat sa fie turnator: "Nu mai puteam pleca din tara"

Sursa: Adevarul
Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 02:05
106 citiri
In arhiva Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) se afla dosarul de retea al lui IPS Teodosie, cu numele conspirativ "Mache". Pe cinci file gasim doua rapoarte ale Securitatii de recrutare si un angajament semnat de Macedon Petrescu, numele laic al lui IPS Teodosie, actualul Arhiepiscop al Tomisului. Angajamentul a fost scris pe data de 29 septembrie 1987, pe o foaie rupta dintr-un caiet de matematica. Iata continutul lui: "Subsemnatul Petrescu Macedon, fiul lui ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.