Istoria blestemata a Manastirii Vacaresti, monumentul distrus de Nicolae Ceausescu unde s-au filmat scene din "Noi, cei din linia intai"

Sursa: Adevarul
Sambata, 19 Ianuarie 2019, ora 06:02
153 citiri
Potrivit istoricului Panait I. Panaite, din cauza filmarilor facute de Sergiu Nicolaescu pentru filmul "Noi, cei din linia intai", in incinta manastirii s-au folosit aruncatoare de flacari, petarde si s-a perindat o masa de ostasi cu vehicule grele, tunuri si tancuri, astfel producandu-se mai multe stricaciuni. Manastirea Vacaresti a fost construita in 1716-1722 de domnitorul fanariot Nicolae Mavrocordat, acest asezamant a avut functie monastica, de curte domneasca si totodata aceea de centru ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.