La spital, vii bolnav si pleci si mai bolnav: de ce nu scapam de infectiile din unitatile medicale, date la pachet cu tratamentul. "Neglijenta si ignoranta se iau ca ciuma"

Sursa: Adevarul
Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 17:27
72 citiri
Medicii recunosc situatia de fapt din spitalele romanesti si spun ca aceasta n-ar fi vina exclusiva a starii sistemului sanitar. "Sunt foarte multi factori care declanseaza o infectie intraspitaliceasca: incepand cu flora pacientului (care depinde de starea sa sociala, implicit de starea lui de igiena), pana la conditiile hoteliere din spital si de personal, de cat de aglomerata este sectia. Nu exista unitate spitaliceasca sa fie ferita de astfel de infectii si teoretic nu exista unitate ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.