O romanca din Constanta a descoperit cum se nasc stelele: "E cam ca la meteo, numai ca noi facem predictii despre ce se va intampla peste vreun milion de ani"

Sursa: Adevarul
Joi, 14 Mai 2015, ora 06:15
185 citiri
Andra Stroe, o tanara cercetatoare in astrofizica, a descoperit procesul prin care se nasc unele stele din Cosmos. Specializata pe studiul roiurilor de galaxii, Andra a descoperit ca galaxiile adormite au un rol important in popularea Universului. Coliziunea dintre roiuri produc o unda de soc, care declanseaza formarea de stele, iar stelele iau nastere din gazul interstelar.
Socul de forta unui tsunami cosmic este atat de mare la expulzarea acestei galaxii-pui, incat galaxia-mama ramane fara ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.