Ocupatia sovietica si jaful din sfintele manastiri: "Au inceput sa traga focuri de arma. Au furat tot, gaste, oi, o trasura si o lotca, plapuma, presuri si ciorapi"

Sursa: Adevarul
Duminica, 03 Aprilie 2016, ora 19:59
58 citiri
Dupa actul istoric de la 23 August 1944, cand Romania a intors armele impotriva nemtilor, trupele rusesti au luat in stapanire intreaga Romanie. Despre cum i-a tratat Armata Rosie pe noii aliati aflam din documentele de epoca, publicate in volumul "Dobrogea in Arhivele romanesti (1597 - 1989)". Dr. Virgil Coman, directorul Arhivelor Nationale, Filiala Constanta, spune ca de la colegii din Galati au primit documente inedite in care se vorbeste despre prapadul pe care rusii l-au facut la ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.