Prigoana calugarilor: cum a distrus Securitatea viata monahala din Romania. Preot: "A fost un act anticrestin, antiortodox si antiuman"

Sursa: Adevarul
Joi, 07 Iulie 2016, ora 06:02
129 citiri
Viata calugarilor romani a fost pusa la grea incercare la jumatatea secolului trecut, cand mai mult de jumatate dintre monahi au fost indepartati din manastiri sau schituri, care mai apoi s-au transformat in sedii ale CAP-urilor. Comunistii lui Gheorghe Gheorghiu-Dej au sesizat pericolul pe care il puteau prezenta manastirile din punct de vedere politic, aici gasind adapost persoane care sprijineau miscarea de rezistenta anticomunista, dar si spiritual, Casa Domnului fiind un centru de ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.