Primarul musulman care l-a certat pe Take Ionescu pentru ca refuza sa dea bani pentru o biserica ordodoxa: "Rusine bre, aman, aman!"

Sursa: Adevarul
Vineri, 18 August 2017, ora 06:04
180 citiri
Memorabile raman vorbele spuse ministrului Take Ionescu de catre Kemal Agi Amet, primarul turc al orasului Medgidia, care nu gasea bani pentru finalizarea bisericii "Sfintii Apostoli Petru si Pavel": "Rusine bre, aman, aman!". Biserica "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Medgidia a fost construita intre anii 1890 si 1899. In 1897, zidurile se ridicau la inaltimea de un metru, dar constructia stagna din lipsa fondurilor. Atunci, primarul musulman Kemal Agi Amet, insotit de preotul localitatii, ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.