Probleme privind trasarea frontierei cu Bulgaria si administratia din Dobrogea in raportul colonelului Stefan Falcoianu, sef al Statului Major (19 octombrie 1878)

Marti, 05 Decembrie 2017, ora 07:56
99 citiri
"Frontiera de sud a Dobrogei

Am cautat in zadar a gasi o solutiune naturala acestei questiuni care sa raspunda deciziunilor Congresului de la Berlin. Forma geologica a tarimului, prin lipsa de scursori de apa de aceasta parte se opune in modul cel mai absolut de a putea gasi o frontiera naturala, astfel ca oricine nu poate fi decit condus decit de districtiunea liniei intre punctele extreme, in directiunea acestei linii sa caute a profita de o vilcea, de o coama, de o inaltime, in fine, de un ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.