Vasile Alecsandri, reporter al unui naufragiu de acum un secol si jumatate. Autorul pastelurilor povesteste cum "Douazeci de ragete infricosatoare ziceau in deosebite limbi: Sintem pieduti!"

Sursa: Adevarul
Marti, 05 Mai 2015, ora 17:25
199 citiri
Iata cum descrie poetul ce s-a intamplat in acea noapte: "In noaptea de 9 noiembrie 1851 vaporul Seceni al companiei Loyd se cobora rapid pe Dunare, intre Giurgiu si Braila. Luneca deci vaporul ca un balaur de noapte.

Cabinele erau tixite de tot soiul de neamuri: romani, italieni, englezi, francezi, evrei, ba chiar si un principe indian. Deodata, pe la doua dupa miezul noptii, toti calatorii se trezira speriati intr-un vuiet grozav si o grozava zgaltaire a vaporului.

Laitele, mesele, scaunele ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.