Biblioteca Judeteana Constanta-85 de ani. Sa ne amintim de cei ce s-au luptat ca institutia sa existe. Cine au fost directorii bibliotecii

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 07:51
78 citiri
In ultima perioada, Biblioteca Judeteana Constanta a evocat, printr-o serie de manifestari culturale, omagierea a 85 de ani de existenta a institutiei, pe aceste meleaguri.

Potrivit unui documentar postat pe pagina de internet a institutiei, intocmit de Adriana Gheorghiu, sef de sectie si Ionel Alexe, bibliograf, biblioteca a luat fiinta in anul 1931.
In istoricul bibliotecii se arata ca "in sedinta din 16 februarie 1931, Consiliul Municipal Constanta a hotarat infiintarea unei biblioteci ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.