Ambasada Rusiei mai face o donatie pentru Cumintenia Pamantului: Un roman ne-a adus banii

Miercuri, 28 Septembrie 2016, ora 23:31
22897 citiri
Ambasada Rusiei mai face o donatie pentru Cumintenia Pamantului: Un roman ne-a adus banii
Foto: Arhiva/Ziare.com

Ambasada Rusiei la Bucuresti a anuntat miercuri ca mai face o donatie statului roman pentru achizitionarea Cuminteniei Pamantului, dupa ce un roman a adus suma de 19,19 lei, 4,41 euro, 0,31 USD, 200 de yeni, 200 woni.

Cel care a adus banii a sustinut ca returneaza din cei 100 de euro donati de ambasada, in urma cu cateva zile.

"In seara zilei de 27 septembrie 2016 la Ambasada s-a adresat un cetatean roman care a transmis in numele propriu o suma de bani a carei valoare el insusi nu a putut sa o precizeze. Potrivit dansului, el a facut acest lucru pentru a rambursa Ambasadei o parte din suma donata de catre noi in campania privind subscriptia publica nationala pentru achizitia operei Cumintenia Pamantului a sculptorului Constantin Brancusi.

Am numarat banii adusi de catre aceasta persoana si s-a dovedit ca dansul a transmis 19,19 lei romanesti, 4,41 euro, 0,31 dolari SUA, 200 de yeni japonezi si 200 de woni sud-coreeni.

Pornind de la aprecierea pozitiva acordata de MAE al Romaniei, in ceea ce priveste donatia modesta a Ambasadei ruse in recuperarea patrimoniului national roman, am luat decizia de a trimite acesti bani in fondul mentionat. Luand in considerare faptul ca au fost multe monede straine de diferita valoare, aceasta procedura, cel mai probabil, va dura mai mult timp", a precizat Ambasada rusa pe Facebook.

In mesajul postat online, reprezentantii ambasadei s-au declarat recunoscatori "tuturor cetatenilor romani neindeferenti care au apreciat in mod corect pozitia Ambasadei drept cea care urmareste imbunatatirea relatiilor noastre, cautarea interpretarii pozitive reciproc acceptabile a istoriei noastre comune si aici, bineinteles, cuvantul ponderabil trebuie sa fie spus de expertii Comisiei comune de istorici ruso-romane".

"Speram ca dezbaterea destul de emotionala care fara nicio intentie din partea noastra a inceput in societatea romaneasca va contribui nu numai la o mai buna intelegere a istoriei noastre comune, dar, de asemenea, si la construirea de noi relatii pragmatice de buna vecinatate intre tarile noastre", se mai arata in mesajul ambasadei.

Luni, Ambasada Rusiei la Bucuresti a anuntat ca facut o "donatie modesta", de 100 de euro, in cadrul campaniei de achizitie a sculpturii lui Brancusi. A postat insa pe pagina de Facebook un clip de propaganda care a inflamat multa lume.

In clipul replica la un spot realizat in aceasta vara de agentia Papaya Advertising, se sustine ca Romania s-a reconstruit si industrializat cu ajutorul URSS. Concluzia spotului este "Copiii trebuie sa invete istoria adevarata".

Cat despre "aprecierea pozitiva acordata de MAE al Romaniei" despre care vorbeste acum Ambasada rusa, mesajul autoritatilor romane a fost ca apreciaza contributia, dar nu explica "asocierea acestui demers cu un mesaj care promoveaza o viziune proprie asupra unor capitole din istoria relatiilor bilaterale".

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#donatie Rusia Cumintenia Pamantului, #roman bani ambasada rusa, #Ambasada Rusiei donatii Brancusi, #Rusia donat bani Cumintenia Pamantului , #Cumintenia Pamantului