Moise Guran: Rusii au scuipat pe Cumintenia romanilor

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 11:43
13852 citiri
Moise Guran: Rusii au scuipat pe Cumintenia romanilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Jurnalistul Moise Guran a reactionat vehement dupa ce Ambasada Rusiei a donat 100 de euro pentru Cumintenia Pamantului insotind anuntul cu un clip de propaganda in care ne indeamna sa ii invatam pe copii "istoria adevarata".

"Ambasada Rusiei la Bucuresti a cheltuit mai mult de 100 de euro pentru clipul asta, in replica la cel care promoveaza donatia pentru Cumintenia Pamantului. Apoi Ambasada a donat 100 de euro, la misto, pentru Cumintenia noastra. Un scuipat, practic. Clipul facut e o mizerie, care sustine ca Romania si Rusia au luptat impreuna in Primul Razboi Mondial pentru independenta Romaniei, iar in al doilea pentru independenta Europei. Iar apoi Rusia, prin URSS, a participat la modernizarea Romaniei...", a scris Moise Guran pe Biziday.ro.

Jurnalistul continua cu aceeasi vehementa: " (...) Sa donezi 100 de euro cand eu am la tine 100 de tone de aur... mersi Mare Prieten... dar n-am nevoie de donatia ta".

"Doar pentru conformitate istorica, Romania este independenta din 1877, cand rusii ne-au subevaluat. In Primul Razboi Mondial avea integritatea garantata militar de Germania, dar a ales sa lupte impotriva acesteia FARA sa se poata baza pe Rusia. Singura amintire a Romaniei legata de Rusia, in Primul Razboi Mondial, este retragerea barbara, plina de jafuri, in special in Basarabia, care a determinat interventia Armatei Romane impotriva bandelor de soldati rusi revolutionari si a precipitat unirea Basarabiei cu Romania pe 27 martie 1918.

In Al Doilea Razboi, URSS a invadat Moldova, subevaluand a doua oara Romania. Daca Romania ar fi ripostat, ar fi fost stearsa de pe harta, exact ca Polonia, Germania urmand sa isi securizeze resursele petroliere din sud, iar URSS restul. Ce ati cautat la Stalingrad? l-au intrebat judecatorii pe Antonescu la proces...Fix ce cauta acum Armata Rosie la Berlin, a raspuns acesta. Am raspuns unei agresiuni.

Dupa razboi Marele Stalin a subevaluat de vreo doua ori Romania, fara sa-si poata imagina ca intr-o zi Romania va fi tara NATO", a mai scris, printre altele, Moise Guran.

Cunoscutul jurnalist a continuat cu o rafala de contrargumente la afirmatiile lansate in spatiul public de Ambasada Rusiei la Bucuresti si a subliniat ca "Adevarul este mai puternic decat Propaganda. Adevarul invinge inevitabil".

"Am sustinut campania Cumintenia Pamantului nu pentru ca as fi iubitor de arta, ca imi cunosc limitele, dar mi-a placut ideea asta de unitate in fata unei valori nationale superioare. Cand aceasta unitate va deveni suficient de puternica, Rusia nu va mai fi o amenintare potentiala pentru Romania", a scris in incheiere Moise Guran.

Jurnalistul a postat comentariul sau si pe Facebook, unde a strans peste 2.300 de likes si 760 de shares.

Mai sunt 4 zile pana la inchiderea conturilor pentru donatii pentru Cumintenia Pamantului.

Potrivit Ministrului Culturii, cele mai recente sume stranse in campanie, sunt: 70.000 de euro, donatia vanzarii tabloului lui Adrian Ghenie prin Galeria Thaddaeus Ropac, 40.000 de euro, donatie de la Academia Romana, si 11.327 euro, donatia biletelor vandute la Teatrului National Bucuresti in urma spectacolului "Dineu cu prosti", prin Sindicatul Liber din Teatrul National.

Cei care doresc sa contribuie la subscriptia publica o pot face prin SMS, trimitand textul "brancusi" la numarul 8833. Astfel, vor dona 2 euro.

Donatii se pot face si pe site-ul brancusiealmeu.ro si in conturile deschise la opt banci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ambasada Rusiei donatie Cumintenia Pamantului , #Cumintenia Pamantului