Ultima zi pentru Cumintenia Pamantului: Ciolos ar putea prelungi perioada de donatii UPDATE (Video)

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 19:59
5109 citiri
Ultima zi pentru Cumintenia Pamantului: Ciolos ar putea prelungi perioada de donatii UPDATE (Video)
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, vineri, ca Guvernul se gandeste sa prelungeasca perioada de subscriptie pentru Cumintenia Pamantului, care se incheie vineri.

Seful Guvernului le-a multumit pe Facebook celor care au donat, precizand ca in patru luni s-au strans peste un milion de euro - pana pe 15 septembrie datele oficiale aratau ca s-au strans peste 830.000 de euro.

"Multumesc celor peste 100.000 de romani care s-au implicat in campania de subscriptie nationala dedicata achizitiei operei lui Constantin Brancusi "Cumintenia Pamantului" si care, impreuna, in numai patru luni, au donat peste un milion de euro.

Avand in vedere numarul impresionant de donatii din ultimele zile, luam in considerare prelungirea perioadei de subscriptie", a scris Ciolos pe Facebook.

Seful Guvernului a subliniat faptul ca aici nu este vorba doar despre recuperarea unei opere a patrimoniului cultural national, ci despre solidaritatea romanilor.

"Mai mult decat recuperarea unei opere a patrimoniului cultural national, aceasta campanie este despre asumarea individuala a unor valori nationale, despre unitatea si solidaritatea noastra ca popor in jurul acestora", a incheiat el.

Pentru achizitonarea Cuminteniei Pamantului realizata de Constantin Brancusi, statul roman trebuie sa plateasca 11 milioane de euro. Cinci milioane de euro vor fi dati de Guvern si sase ar urma sa provina din donatii.

Dupa anuntul premierului, avocatul proprietarilor "Cuminteniei Pamantului", Bogdan Grabowski, a declarat pentru News.ro ca proprietarii spera ca tranzactia sa se incheie asa cum au convenit cu Guvernul in luna martie, iar daca s-ar pune problema unui alt termen pentru plata celor 11 milioane de euro, atunci acesta trebuie sa fie "rezonabil" si sa nu depaseasca sfarsitul anului.

"Daca se pune problema unei prelungiri a datei de incheiere a contractului si de plata a pretului, ar trebui ca termenul sa fie unul rezonabil. Cateva saptamani, poate, dar sa nu depaseasca sfarsitul acestui an", a spus avocatul.

Amintim ca se poate dona pe urmatoarele cai:

- prin SMS, trimitand cuvantul "Brancusi" la 8833. Astfel se doneaza doi euro;

- direct prin intermediul site-ului campaniei;

- prin intermediul eMag;

Sunt deschise conturi in lei, euro si dolari in care se pot face donatii prin transfer bancar sau prin depunere de numerar la opt banci.

Ciolos, despre Cumintenia Pamantului: Nu e atat de important cati bani se aduna, e o chestiune de asumare

Ciolos a donat de doua ori prin SMS pentru "Cumintenia Pamantului"

A.G.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ciolos prelungire donatii Cumintenie, #donatii Cumintenia Pamantului, #Ciolos donatii Cumintenia Pamantului , #Cumintenia Pamantului