Ziare.com

Centrul futurist "Brancusi" din Craiova, cu pavilion subteran, se construieste cu 5 milioane de euro

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 17:08

   

Centrul futurist "Brancusi" din Craiova, cu pavilion subteran, se construieste cu 5 milioane de euro
Centrul futurist "Brancusi" se construieste in curtea Muzeului de Arta din Craiova, contractul cu firma care a castigat lucrarea fiind semnat miercuri.

Proiectul se ridica la circa 5 milioane de euro si prevede pavilion subteran si o constructie de sticla ce cu imaginea Ovoidului.

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat, miercuri, contractul cu asocierea de firme care a castigat licitatia publica pentru continuarea si finalizarea lucrarilor de construire a Centrului International "Constantin Brancusi", contract cu o valoare totala de aproximativ 5 milioane de euro, inclusiv TVA.

Contractul privind lucrarile de constructii pentru proiectul "Centrul International 'Constantin Brancusi' - Centru Turistic Interactiv" a fost atribuit, prin licitatie publica, asocierii formate din societatile Manelli Impresa S.R.L. - Scotta S.R.L., ambele din Italia, si are prevazuta o durata de 12 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Complexul muzeal va cuprinde o galerie subterana cu suprafata de aproape 1.200 de metri patrati, cu ateliere de discurs si de creatie, sali de spectacol, de conferinte si de expozitie, iar la suprafata - o prisma din sticla, cu inaltimea de peste 12 metri, continand interpretari la scara mare ale operelor brancusiene "Ovoidul" si "Pasarea Maiastra".

"Suntem foarte preocupati de finalizarea acestei investitii, care constituie nu doar un obiectiv insemnat pentru noi, pentru Consiliul Judetean Dolj, ci si un proiect reprezentativ la nivel national, pentru ca vorbim despre un complex cultural dedicat in intregime unuia dintre cei mai cunoscuti si mai valorosi artisti romani, inegalabilul Constantin Brancusi.

Cu atat mai atasati suntem de acest demers cu cat Muzeul de Arta Craiova, in vecinatatea caruia va fi edificat centrul international, detine in patrimoniul sau sase opere ale marelui sculptor", a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, la conferinta de semnare a contractului de executie.

La eveniment au mai participat vicepresedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile si membri ai echipei de implementare a proiectului.

Citeste si E interzis sa mai pui mana pe operele lui Brancusi din Targu-Jiu. N-ai voie in zona nici cu role, bicicleta sau caini


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1238 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor