Ministerul Justitiei o apara pe judecatoarea care a decis arestarea lui Nicolescu

Marti, 01 Februarie 2011, ora 16:58
2048 citiri
Ministerul Justitiei o apara pe judecatoarea care a decis arestarea lui Nicolescu
Foto: Arhiva

Ministerul Justitiei a solicitat CSM sa apere reputatia si independenta judecatoarei Ioana Mihaela Neacsa, dupa ce saptamana trecuta liderul PSD, Victor Ponta, a acuzat-o ca a primit ordin politic pentru ca sa il aresteze pe Constantin Nicolescu, presedintele CJ Arges, si face jocurile DNA.

Ministerul Justitiei mai face si un apel la intreg spectrul politic, in special la membrii Parlamentului, sa manifeste retinere sau cel putin moderatie in exprimarea unor aprecieri asupra unor cazuri deduse judecatii, care nu au fost inca solutionate printr-o decizie definitiva, se arata intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

"Criticile agresive si manifestarile publice exprimate in legatura cu si inaintea pronuntarii unor decizii ale Justitiei constituie implicit o presiune asupra magistratilor, care sunt datori sa reziste unor astfel de presiuni si sa judece strict in raport de piesele dosarului, prevederile legale si constiinta intima profesionala formata prin aprecierea acestora.

Amenintarile directe sau indirecte formulate la adresa unor magistrati contravin principiului fundamental al independentei magistratilor si a puterii judecatoresti, iar pozitia oricarui Minister de Justitie nu poate fi decat aceea de respingere ferma a acestora", se mai arata in comunicat.

Ministerul Justitiei sustine ca independenta magistratilor este un principiu fundamental al Justitiei penale, alaturi de principiile care reglementeaza drepturile si garantiile procesuale ale invinuitilor si inculpatilor.

"Ministerul Justitiei isi mentine pozitia de principiu, potrivit careia Justitia trebuie sa isi urmeze cursul impartiala, fara a fi impiedicata de proceduri

parlamentare sau presiuni politice, indiferent de natura acestora", se mai arata in comunicat.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Ministerul Justitiei independenta, #apara judecatoare aresta Nicolescu , #arestat