Ziare.com

Constantin Nicolescu contesta in instanta incetarea mandatului la sefia CJ Arges

Joi, 06 Martie 2014, ora 19:36

   

Constantin Nicolescu contesta in instanta incetarea mandatului la sefia CJ Arges
Constantin Nicolescu a atacat in contencios administrativ ordinul emis de prefectul Cristian Soare, prin care se constata incetarea mandatului sau de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Arges inainte de termen, pentru conflict de interese.

Conform informatiilor publicate joi pe portalul instantelor de judecata din Arges, dosarul in care se cere anularea actului administrativ emis de prefect a fost inregistrat la Tribunalul Arges pe 5 martie, iar data recomandata pentru primul termen este 26 septembrie 2014.

Pe perioada procesului, decizia prefectului este suspendata si Constantin Nicolescu revine la sefia Consiliului Judetean Arges, dupa cum a explicat Tudor Pendiuc, primarul Pitestiului si seful PSD Arges.

Constantin Nicolescu, reprezentat prin avocatul ales, are calitatea de contestator, iar Institutia Prefectului Arges si prefectul Cristian Soare au calitatea de intimat.

Constantin Nicolescu anuntase, pe 26 februarie, ca decizia referitoare la posibila contestare a ordinului prefectului apartine avocatilor sai.

"Avocatii vor lua o decizie, pe mine partea asta nu ma mai preocupa. Un astfel de demers (...) nu stiu daca mai rezolva problema pe fond. Pe fond exista o decizie privind o abatere disciplinara, care, in mod normal, ar fi trebuit sanctionata de catre consilierii judeteni. (...) Daca s-a interpretat altfel, nu are rost sa ma mai zbat eu. Asa au decis, asa au crezut, asa au facut", declara atunci fostul presedinte al CJ Arges.

Prefectul Cristian Soare a semnat, pe 24 februarie, ordinul prin care s-a constatat incetarea mandatului de presedinte al CJ Arges inainte de termen pentru conflict de interese. Emiterea ordinului s-a intemeiat pe raportul de evaluare al Agentiei Nationale de Integritate, ramas definitiv prin sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, din 11 februarie 2014, in care care s-a constatat ca presedintele Nicolescu s-a aflat in conflict de interese, intrucat a incheiat, in numele institutiei, mai multe contracte cu societati comerciale la care era actionar.

Constantin Nicolescu se afla la al treilea mandat consecutiv de presedinte al CJ Arges.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1188 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ceea ce se poate face

Este depus o motiune in instanta prin care procesul sa se poata judeca in regim de urgenta.

Nu e posibil ca un infractor de drept comun sa se agate de o chichita judecatoreasca ca sa poata sa ramana intr-o functie pentru care Curtea Suprema a decis ca nu poate sa o mai aiba printr-o decizie definitva si irevocabila. Asta e culmea!

 

bai porrrccc cu soriciul gros

parca erai grav bolnav de inima cind in urma cu ceva ani a vrut sa te salte DNA-ul ,,,si acum vrei sa te stresezi la CJ....??? toti politicienii ,faceti la fel cind va fuge ciolanul de la nas...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor