Nou termen in procesul presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 09:03
1747 citiri
Nou termen in procesul presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu
Foto: Arhiva

Un nou termen al procesului in care presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, este judecat pentru fapte de coruptie alaturi de alti zece inculpati, printre care omul de afaceri Cornel Penescu si patru fosti sau actuali primari, se va desfasura joi la Tribunalul Arges.

Sedinta de judecata este programata cu incepere de la ora 11,30, la completul 3 Anticoruptie din cadrul Sectiei Penale a Tribunalului Arges, potrivit informatiilor publicate pe site-ul instantelor de judecata justitie-ag.ro.

Noul termen a fost stabilit pe 13 octombrie, cand instanta a luat nota de cele doua cereri depuse de inculpatul Cornel Penescu la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), una privind suspendarea judecarii cauzei si alta privind stramutarea dosarului la o alta instanta.

Cererea de suspendare s-a judecat deja pe 20 octombrie si a fost respinsa de instanta suprema, judecarea cererii de stramutare fiind programata pentru 15 decembrie.

Tribunalul Arges a reluat judecarea pe fond a procesului pe 14 septembrie, dupa ce ICCJ a respins cererea formulata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) privind stramutarea dosarului la o alta instanta. Procesul fusese suspendat temporar pe 28 iulie, pana la pronuntarea instantei supreme asupra cererii de stramutare.

Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA au dispus, pe 18 mai, trimiterea in judecata a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, pentru mai multe fapte de coruptie si fraudare de fonduri europene.

Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale CE, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, luare de mita, toate in forma continuata, precum si de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, pentru dare de mita in forma continuata, precum si Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung Muscel, si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, Dobre Grigore, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme, Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea, diriginti de santier.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#proces Constantin Nicolescu, #proces coruptie mita , #stiri Constantin Nicolescu