Procesul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, reluat

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 10:01
2010 citiri
Procesul presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, reluat

La Tribunalul Arges se reia, joi, procesul in care presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de alti zece inculpati.

Sedinta de judecata este programata la Completul 3 Anticoruptie din cadrul Sectiei Penale a Tribunalului Arges, potrivit informatiilor publicate pe site-ul instantelor de judecata justitie-ag.ro.

Termenul de joi este primul fixat dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, pe 24 august, cererea formulata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) privind stramutarea dosarului la o alta instanta. Procesul fusese suspendat temporar pe 28 iulie, pana la pronuntarea instantei supreme asupra cererii de stramutare.

Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA au dispus, pe 18 mai, trimiterea in judecata a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, pentru mai multe fapte de coruptie si fraudare de fonduri europene.

Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale CE, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, luare de mita, toate in forma continuata, precum si de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, pentru dare de mita in forma continuata, precum si Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung Muscel, si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.

De asemenea, au fost deferiti justitiei Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, Dobre Grigore, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme, Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea, diriginti de santier.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Constanin Nicolescu, #proces Nicolescu Arges , #stiri Constantin Nicolescu