Revista Presei: Cum a ajuns Nicolescu stapanul Argesului

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 08:37
5751 citiri
Revista Presei: Cum a ajuns Nicolescu stapanul Argesului
Foto: Romania Libera/ Silviu Ciobanu

Pacientul Nicolescu, cu diagnostice de partid, a ajuns sa fie operat, pe cord deschis si "penal", dupa ce a fost lovit de "efectul Penescu", in timp ce devenea stapanul Argesului.

Din cauza gravitatii situatiei, dar si influentati de revoltele din Egipt, colegii de partid, in frunte cu Victor Ponta, s-au trezit la viata, ca sa il ajute, asa cum anunta Puterea in editia de luni.

In timp ce in politica batalia se da mediatic, romanii ar trebui sa isi abata putin atentia ca sa afle totusi unde sunt banii lor, dezvaluire pe care o face Jurnalul National in editia de luni.

Si daca o sa realizati ca, inca odata, ati ramas fara prea multi bani in buzunar e cazul sa cititi lista realizata de Gandul in editia de luni care prezinta locurile unde veti gasi alimente mai ieftine.

Evenimentul Zilei: Pacientul Nicolescu, diagnostice de partid

Evenimentul Zilei scrie in editia de luni ca boala sefului CJ Arges a variat in functie de formatiunea politica de care erau apropiati medicii.

Daca initial in presa a aparut informatia ca a fost vorba de un atac de cord, la scurt timp au aparut declaratii contradictorii, date de medici.

"Nu a fost vorba in niciun moment de stop cardiac", a declarat Gabriel Popa, director serviciu ambulanta Arges, apropiat al PD-L.

Ajuns la Spitalul Floreasca, diagnosticul lui Nicolescu s-a agravat, fiind anuntat pe rand de medicii Serban Bradisteanu si Mircea Beuran, ambii apropiati ai PSD.

Vineri, medicii au anuntat ca seful CJ Arges a suferit un accident vascular cerebral, ischemie si stenoza coronariana ca urmare a unei hipertensiuni. Sambata, doctorii au decis ca Nicolescu sa fie operat. Duminica acesta a fost operat pe cord deschis, la Spitalul de Urgenta "Floreasca", interventia fiind apreciata drept una riscanta, dar in lipsa ei existand riscul producerii unui infarct, au declarat surse medicale.

Puterea: Ponta si ai lui, inspirati de revolutia din Egipt. Arestarea lui Constantin Nicolescu a trezit la viata PSD

Nu doar diagnosticele medicale au fost controversate, ci si actiunile politicienilor, pe marginea arestarii lui Nicolescu. Puterea anunta in editia de luni ca social-democratii se intalnesc luni pentru a pregati ultimele detalii ale manifestatiei impotriva regimului Basescu.

Acestia picheteaza sediile PD-L din toata tara, acuzand ca este vorba de un dosar politic, care arata ca Romania se transforma intr-un stat politienesc.

Pesedistii se simt vanati si spun ca se incearca arestarea unor nume din partid pentru a se repune pe tapet tema coruptiei in PSD.

"Au inceput campania electorala. Dupa ce au dat miliarde pe mana Elenei Udrea pentru primariile PD-L, acum au pus si procurorii pe urmele noastre. Se incearca discreditarea unor nume pentru a face culoar candidatilor PD-L. Nu putem sta cu mainile in san ca sa ne salte pe toti", au declarat surse din conducerea pesedistilor.

Pe langa mesajele oficiale, social-democratii au inceput si o campanie in spatiul virtual. Adrian Nastase, Oana Niculescu-Mizil, Valeriu Zgonea au scris pe blogurile lor mesaje radicale si au chemat lumea in strada.

"Se incearca transmiterea unui semnal national, catre alesii Opozitiei si catre cei care protesteaza. Este vorba de intimidarea si a unora, si a altora. Le spunem colegilor nostri sa reziste, pentru ca va veni, foarte curand, o vreme cand vinovatii pentru astfel de abuzuri si presiuni vor plati, iar justitia va fi in totalitate independenta", este mesajul pe care trebuie sa il comunice social-democratii.

Romania Libera: Imperiul "Vecinului": Cum a ajuns Nicolescu stapanul Argesului

Romania Libera dezvaluie in editia de luni "CV-ul" lui Nicolescu, zis si "vecinul".

Pe langa acuzatiile recente acesta mai este urmarit penal pentru coruptie si intr-un dosar privind licitatiile din cadrul programului "Cornul si laptele". De asemenea, se pare ca este implicat si in retrocedari dubioase, fiind poreclit si "Vecinul".

"Are atat de multe proprietati, ca practic e vecin cu toata lumea in Arges", spune un om de afaceri din judet.

Nu doar el personal are probleme cu Justitia, ci si alti membri din familie.

Fratele lui Constantin Nicolescu, ex-colonelul SIE Petre Nicolescu, a fost implicat in scandalul legat de privatizarea uzinei ARO din Campulung Muscel si unul dintre ginerii lui Nicolescu, Ionut Stefanescu, a obtinut, intr-o singura zi, la doar un an dupa ce si-a deschis firma de constructii, 13 din cele 14 contracte cu statul, scoase la licitatie in Arges.

Adevarul: Efectul Penescu

Cei de laAdevarul titreaza in editia de luni ca "necazurile" lui Nicolescu se trag de la efectul Penescu.

Omul de afaceri Cornel Penescu a tras dupa el 22 de persoane din administratie, politica, fotbal si din propriile firme. Ultimul dosar plecat de la Penescu este cel al lui Nicolescu. Presedintele Consiliului Judetean Arges a fost arestat, insa patronul magazinelor PIC si al echipei FC Arges este, in prezent, liber, iar bunurile sale sunt sub sechestru pana cand instanta se va pronunta definitiv.

Un alt nume sonor, "contaminat de efectul Penescu", este acela al primarului municipiului Craiova, Antonie Solomon. Acesta a fost arestat pe 3 martie 2010, pentru luare de mita si fals intelectual, dupa ce ar fi primit mita 50.000 de euro in anul 2006 pentru emiterea unei autorizatii de constructie pentru hipermarketul PIC Craiova si emiterea unei aprobari pentru asigurarea transportului public pana in zona hipermarketului. Primarul Solomon a fost eliberat pe 8 septembrie 2010.

Jurnalul National: Aici sunt banii dumneavoastra!

In timp ce toata lumea e preocupata de batalia politica, banii romanilor "dispar".

Jurnalul National dezvaluie in editia de luni ca Ministerul Transporturilor a irosit 4 miliarde de euro, bani de la UE, in timp ce CNADNR nu are acesti bani, dar plateste greseli de 51 de milioane de euro.

In 2007, compania se angaja sa demareze mai multe proiecte de infrastructura, iar

4,5 miliarde de euro erau alocati Romaniei prin Programul Operational Sectorial de Transport (POS - T)! Proiectele nu au fost realizata, iar CNADNR trebuie sa plateasca facturi de peste 51 de milioane de euro, pentru greseli facute pe fondurile de preaderare.

Banii trebuie returnati constructorilor cu care compania s-a facut ca lucreaza pe fonduri ISPA. Din cauza acestor incurcaturi si hatisuri birocratice in mai bine de trei ani, din banii cheltuiti pe refaceri si revizuiri in Romania s-ar fi putut construi chiar si 9 kilometri de drum national.

Gandul: Unde se gaseste cea mai ieftina mancare

Si cum banii nu mai sunt sau au fost cheltuiti iresponsabil si in buzunarele romanilor cinstiti nu ajung, este nevoie de solutii de supravietuire. Gandul face o harta a locurilor din Romania unde gasiti alimente ieftine.

Saptamana trecuta clujenii au platit cel mai mic pret la nivel national pentru carnea de vita: intre 7,5 si 9,5 lei/kg, iar in Mehedinti se gaseste cea mai ieftina carne de pasare - doar 4,5 - 6 lei/kg.

Cele mai mici preturi pentru cartofi sunt in Brasov, unde kilogramul se vinde cu 0,8 - 1,5 lei, iar mehedintenii dau cel mai putin pentru fasole: intre 3 si 6 lei/kg.

La sfarsitul anului trecut, alimentele din Romania erau in medie cu 6,45% fata de finele anului precedent, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS).

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#constantin nicolescu arestat, #diagnostice diferite boala, #efect Cornel Penescu , #stiri Constantin Nicolescu
Comentarii
Poza patriot
patriot
rank 1
CUM E FALCA STAPANUL BIHORULUI? ORI ALTI COMUNISTI-SECURISTI NOTORII STAPANII ALTOR JUDETE? FIE DE LA PSD, FIE DE LA PDL SIE DE LA PNL??? PRIN TRADAREA POPORULUI SI HOTZIE, CORUPTIE, NEPOTISM si TICALOSIE!