Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nita: Steagul secuiesc nu ar trebui arborat pe institutii publice

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 18:28
2244 citiri
Nita: Steagul secuiesc nu ar trebui arborat pe institutii publice
Foto:replicaonline.ro

Vicepresedintele PSD Constantin Nita considera ca steagul secuiesc nu ar trebui arborat pe institutiile publice, intrucat nu este un simbol national, si spune, raspunzand unei intrebari, ca nu a observat acest drapel arborat pe Primaria Sfantu Gheorghe, intrucat se grabise sa intre in institutie.

Vicepresedintele PSD Constantin Nita a fost intrebat, vineri, la Sfantu Gheorghe, de jurnalisti, daca l-a deranjat prezenta steagului secuiesc pe sediul Primariei municipiului, el spunand ca nu l-a observat cand a intrat in institutie - unde a mers pentru a semna un contract pentru un proiect cu autoritatile locale - deoarece s-a grabit.

"Nu am observat (steagul secuiesc - n.red.) pentru ca m-am grabit. (...) In primul rand trebuie sa fie steagul Romaniei, deci, ca orice institutie publica, trebuie sa aiba steagul Romaniei. Daca legea privind arborarea insemnelor este respectata, nu am nicio problema legat de acest lucru. Insemnele de stat intotdeauna trebuie respectate", a spus vicepresedintele PSD.

Nita a mentionat in acest context ca, in opinia sa, nu exista un Tinut Secuiesc ca unitate administrativ-teritoriala.

"Dupa opinia mea, nu exista un Tinut Secuiesc ca unitate administrativ-teritoriala, iar probabil colegii maghiari cred ca este o regiune istorica. Ea este tratata intr-un asemenea mod. Steagul secuiesc nu este un steag care reprezinta un simbol national al statului roman, deci, ca parere personala, nu cred ca ar trebui arborat, dar aici lucrurile probabil ca ne despart de UDMR", a spus el.

La randul sau, primarul municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a afirmat ca simbolurile si identitatile locale si cele regionale nu sunt impotriva intereselor statului roman.

"Cred ca suntem cu totii de acord ca, atat timp cat respectam legislatia si simbolurile nationale, paralel simbolurile si identitatile locale si cele regionale, care exista peste tot in Romania, nu sunt impotriva intereselor statului roman. Si in Brasov exista steagul orasului Brasov, al judetului Brasov, la fel cum la noi exista steagul orasului Sfantu Gheorghe si al judetului Covasna.

Nu cred ca este vreo problema, iar steagul secuiesc este steagul unei comunitati si nu este impotriva identitatii statului roman sau impotriva intereselor statului. Dimpotriva, cu cat ne simtim noi mai bine ca si cetateni romani de nationalitate maghiara in aceasta tara, cu atat este mai bine pentru toata lumea", a spus Antal.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Nita steag secuiesc, #steag secuiesc Sfantu Gheorghe , #ministru delegat