Scandal intre administratia judeteana si chiriasii din Bastionul Terezia

   

Renovarea Bastionului Maria Terezia din Timisoara naste mari conflicte intre patronii care au firme in acest spatiu si administratia judeteana, acestea luand amploare si ajungand chiar pe masa procurorilor DNA, transmite corespondentul ROMPRES.

Marti dupa-amiaza, chiriasii firmelor evacuate l-au acuzat, intr-o conferinta de presa, pe liderul Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, ca urmareste sa-i evacueze pe ei pentru a aduce in spatiu o alta firma, preferata.

Mircea Tonenchi, patronul uneia dintre firmele care a obtinut castig de cauza din partea instantei, dar care a fost evacuata fortat din Bastion, a declarat ca este convins ca toate "actiunile de reprimare", care constau in ingradirea cu lanturi a spatiului unde isi are sediul societatea sa si evacuarea fortata, au fost executate "la comanda lui Ostaficiuc".

Pe de alta parte, Jana Lavrits, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Timis, a declarat ca administratia judeteana intentioneaza sa depuna recurs la decizia instantei primare, care i-a repus in drepturi pe patroni, deoarece lucrarile de renovare la Bastion trebuie sa inceapa, altfel riscand sa se piarda o finantare europeana de circa 7 milioane de euro.

Avocatul patronilor, Florin Kovacs, a anuntat ca a depus la DNA o plangere impotriva lui Ostaficiuc, pe care il acuza de abuz in serviciu, trafic de influenta si luare de mita. Potrivit avocatului Florin Kovacs, exista informatii "despre o persoana din lumea interlopa, care ar fi dat o suma importanta de bani cuiva cu functie importanta din Consiliul Judetean Timis, pentru a ocupa acest spatiu, si datorita caruia s-a ajuns la evacuarea in forta, fara titlu executoriu".
Miercuri, 10 Octombrie 2007, ora 10:10
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Doliu in Dumbravita. Sotia primarului Malac a decedat
Tragedie in comuna Dumbravita. Maria, sotia primarului Victor Malac, a decedat rapusa de o boala ...
A simtit ca-i fuge pamantul de sub picioare cand a deschis poarta casei. Ce necaz i-a putut face iubitul unei femei din Banat
Au intrat in alerta. Un barbat este cautat peste tot de politistii din Banat. Barbatul, trecut de ...
Comuna din Timis in care, in 25 de ani, numarul de locuitori a crescut de 5 ori
In conditiile in care sate intregi se sting incet, pentru ca tinerii pleaca la oras, la Giroc se ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor