Lucrari de investitii la scoli, neachitate inca

   

Mai multe scoli din Harghita au efectuat lucrari de investitii fara sa fi avut fonduri alocate de la Ministerul Educatiei, datoriile neachitate ridicandu-se la peste 10 milioane de lei. Sefa Inspectoratului Scolar Harghita, Anda-Elena Ianosi, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca 38 de scoli au efectuat lucrari in valoare de peste 8,5 milioane lei, fara sa fi avut alocate fonduri prin hotarari de Guvern.

Aceeasi situatie se inregistreaza si la Casa Corpului Didactic din Miercurea Ciuc, precum si la Clubul Elevilor si la Clubul Sportiv din Gheorgheni, unde s-au efectuat lucrari de investitii in valoare de 1,9 milioane de lei. Datoria totala pentru lucrarile efectuate si neplatite inca se ridica la 10,2 milioane de lei. Prezent la conferinta de presa, prefectul Harghitei, Constantin Strujan, a afirmat ca a cerut Directiei Generale a Finantelor Publice sa verifice daca primariile si conducerile scolilor au respectat Legea finantelor publice locale atunci cand au contractat aceste lucrari.

Strujan a a explicat ca exista situatii in care s-au inceput investitii in speranta ca banii vor fi trimisi de Ministerul Educatiei si de aceea s-a ajuns in aceasta situatie. De asemenea, prefectul Harghitei si-a exprimat nemultumirea ca in ultimii ani s-au alocat fonduri pentru modernizarea unor scoli izolate, 'unde invata zece copii', in conditiile in care exista unitati scolare cu elevi numerosi care sunt in paragina. Constantin Strujan a sustinut ca daca se va dovedi ca lucrarile au fost contractate in mod legal se vor face eforturi pentru ca datoriile sa fie achitate, pentru ca firmele executante sa nu fie puse in dificultate financiara.
Miercuri, 27 Mai 2009, ora 12:37
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 321 ori

Cele mai citite stiri
Incident DRAMATIC! Un barbat s-a impuscat MORTAL in cap cu o arma de vanatoare
Un barbat de 47 ani, din Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita, a murit miercuri dupa amiaza dupa ce ...
Acest sofer a fost oprit de Politie intr-un oras din Transilvania. A avut un adevarat soc cand s-a uitat mai atent la ce scria pe masina politiei
Daca te opreste un politist care coboara dintr-o astfel de masina poti crede cu usurinta ca nu esti ...
>"Clericii maghiari, indiferent daca erau romano-catolici, reformati ori unitarieni, constituiau nucleul dur al militantilor ungaristi"
Fantasma Imperiului strabate si azi toate proiectele de lucru ale politicii ungare (I) Interviu cu ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook