Lucrari de investitii la scoli, neachitate inca

   

Mai multe scoli din Harghita au efectuat lucrari de investitii fara sa fi avut fonduri alocate de la Ministerul Educatiei, datoriile neachitate ridicandu-se la peste 10 milioane de lei. Sefa Inspectoratului Scolar Harghita, Anda-Elena Ianosi, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca 38 de scoli au efectuat lucrari in valoare de peste 8,5 milioane lei, fara sa fi avut alocate fonduri prin hotarari de Guvern.

Aceeasi situatie se inregistreaza si la Casa Corpului Didactic din Miercurea Ciuc, precum si la Clubul Elevilor si la Clubul Sportiv din Gheorgheni, unde s-au efectuat lucrari de investitii in valoare de 1,9 milioane de lei. Datoria totala pentru lucrarile efectuate si neplatite inca se ridica la 10,2 milioane de lei. Prezent la conferinta de presa, prefectul Harghitei, Constantin Strujan, a afirmat ca a cerut Directiei Generale a Finantelor Publice sa verifice daca primariile si conducerile scolilor au respectat Legea finantelor publice locale atunci cand au contractat aceste lucrari.

Strujan a a explicat ca exista situatii in care s-au inceput investitii in speranta ca banii vor fi trimisi de Ministerul Educatiei si de aceea s-a ajuns in aceasta situatie. De asemenea, prefectul Harghitei si-a exprimat nemultumirea ca in ultimii ani s-au alocat fonduri pentru modernizarea unor scoli izolate, 'unde invata zece copii', in conditiile in care exista unitati scolare cu elevi numerosi care sunt in paragina. Constantin Strujan a sustinut ca daca se va dovedi ca lucrarile au fost contractate in mod legal se vor face eforturi pentru ca datoriile sa fie achitate, pentru ca firmele executante sa nu fie puse in dificultate financiara.
Miercuri, 27 Mai 2009, ora 12:37
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 327 ori

Cele mai citite stiri
Sesizare la DNA in privinta directorului AJOFM Harghita, dupa ce ar fi obtinut in mod ILEGAL contracte banoase pentru sotia lui
Tiberiu Panescu, directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Harghita, ...
Romania anului 2016: drum judetean inaugurat cu muzica de fanfara, carnaval, palinca si gogosi - FOTO
Un drum judetean din Harghita, reabilitat cu fonduri europene, a fost inaugurat luni intr-un mod ...
Bugetul municipiului Odorheiu-Secuiesc, prejudiciat cu 475 mii lei
Din raportul Camerei de Conturi Harghita pe anul 2014 Bugetul municipiului Odorheiu-Secuiesc a fost ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook