Corina Cretu, comisar european pentru Politici Regionale: Prima sa reactie dupa anuntul lui Juncker

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 13:45
3411 citiri
Corina Cretu, comisar european pentru Politici Regionale: Prima sa reactie dupa anuntul lui Juncker
Foto: Facebook/Corina Cretu

Corina Cretu, noul comisar european pentru Politici Europene, s-a declarat "onorata" pentru ca a fost desemnata de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru acest portofoliu.

"Ma onoreaza desemnarea presedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, in functia de Comisar European, ca si sustinerea Guvernului Romaniei", a scris pe Facebook Corina Cretu.

Social-democrata a subliniat ca este pregatita sa isi asume responsabilitatea acestui portofoliu "atat de important".

"Dezvoltarea Regionala este cea mai importanta politica de investitii din Europa si ma bucur foarte mult ca Romania a primit un portofoliu atat de important, demonstrand, inca o data, increderea de care se bucura tara noastra la Bruxelles. Sunt pregatita sa imi asum responsabilitatea acestui portofoliu", a conchis Cretu.

Corina Cretu, comisar european: Ce portofoliu a obtinut Romania

Corina Cretu a obtinut portofoliul Politici Regionale in Comisia Europeana (CE), anuntul fiind facut miercuri de presedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Scandal premier-presedinte pe postul de comisar

Juncker a facut publica, inca de vineri, lista membrilor Comisiei Europene, care cuprinde noua femei, printre acestea numarandu-se europarlamentarul Corina Cretu, propunerea Romaniei, care a starnit o reala disputa pe scena politica romaneasca.

Corina Cretu, comisar european: Jean-Claude Juncker anunta portofoliile

Nominalizarea Corinei Cretu pentru un post la Bruxelles a starnit o noua disputa intre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu. Prim-ministrul a afirmat ca Basescu a contestat propunerea Corinei Cretu, in presa aparand informatii ca presedintele l-ar fi sunat chiar pe Juncker. Ponta a spus ca, daca tara noastra nu va primi "cel mai important portofoliu", pe care premierul l-a negociat cu Juncker, va fi cel mai rusinos moment.

Ponta: Basescu a contestat aseara propunerea de comisar. Rusinos! (Video)

Basescu a pus in plic numele viitorului portofoliu european: "Ajutor umanitar" e extraordinar

Traian Basescu i-a raspuns spunand ca Romania va avea un portofoliu "cu care n-o sa ne fie rusine", Ajutor umanitar, domeniul despre care s-a vehiculat ca va ajunge la Corina Cretu, a fost "o gluma lansata de la Bruxelles", de care Ponta s-a "speriat".

Corina Cretu, comisar european pentru Politici Regionale - vezi lista CE (surse)

In plus, liderii Opozitiei, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, au contestat nominalizarea Corinei Cretu pentru o functie de comisar european, intr-o scrisoare adresata saptaman trecuta presedintelui Comisiei Europene si presedintelui Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul.

Opozitia acuza: Corina Cretu, desemnata ilegal de Ponta. Credibilitatea lui Junker ar fi afectata

Co-presedintii Aliantei Crestin Liberale (ACL) au sustinut ca nominalizarea Corinei Cretu pentru un post european a fost facuta ilegal si ca o desemnare ilegala a unui comisar din partea Romaniei "ar afecta atat credibilitatea Comisiei Europene, cat si pe cea a presedintelui-ales al Comisiei Europene".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Corina Cretu comisar Politici Regionale, #Corina Cretu reactie comisar, #Junker Corina Cretu comisar , #comisar european