Corina Cretu isi nuanteaza criticile la adresa Guvernului legat de banii de la UE: Avem foarte multe intarzieri acumulate de-a lungul anilor

Luni, 21 Mai 2018, ora 16:10
4293 citiri
Corina Cretu isi nuanteaza criticile la adresa Guvernului legat de banii de la UE: Avem foarte multe intarzieri acumulate de-a lungul anilor
Foto: Facebook/Corina Cretu

Dupa ce Opozitia a facut publica o scrisoare in care Corina Cretu critica faptul ca Guvernul nu a reusit sa atraga fonduri UE mai ales in zona de Transporturi, comisarul european pentru politici regionale a venit in vizita la Bacau, ocazie cu care s-a intalnit cu premierul Viorica Dancila si si-a nuantat declaratiile pe acest subiect.

"Eu cred ca Romania nu a fost pregatita suficient pentru a accesa aceste fonduri europene cu proiecte de calitate inca de la 1 ianuarie 2007, atunci cand a intrat in Uniunea Europeana.

Avem foarte multe intarzieri acumulate de-a lungul anilor. Suntem pe teren tot timpul, venim si tragem semnale de alarma unde este cazul, tocmai pentru a ajuta.

Avem experti pe teren care ajuta autoritatile locale, guvernele Romaniei, care, pentru noi, nu au culoare politica. Ne asiguram ca, in toate statele membre, acesti bani si aceasta apartenenta la Uniunea Europeana este maximizata si este accelerata implementarea pe teren", a sustinut Cretu, citata de Agerpres.

Comisarul european se afla, luni si marti, la Bacau, pentru a vizita, alaturi de Viorica Dancila, o serie de obiective cu finantare europeana si pentru a participa la conferinta cu tema "Investitiile urbane in Europa: provocare pentru schimbare".

Scrisoarea comisarului european

PNL a prezentat, luni, o scrisoare a Corinei Cretu catre Guvern in care aceasta se declara "extrem de ingrijorata" cu privire la planificarea si implementarea proiectelor de infrastructura de transport care sunt cofinantate de Fondul de coeziune si de Fondul european de dezvoltare regionala (FEDER) in Romania.

"Ma adresez dumneavoastra cu privire la situatia actuala a investitiilor din domeniul transporturilor, ca parte a Programului Operational Infrastructura Mare (POIM) pentru perioada 2014-2020. Avand in vedere ca ne apropiem de jumatatea actualei perioade de programare si ca este momentul in care serviciile Comisiei incep pregatirile pentru urmatoarea perioada de programare, sunt extrem de ingrijorata cu privire la planificarea si implementarea proiectelor de infrastructura de transport care sunt cofinantate de Fondul de coeziune si de Fondul european de dezvoltare regionala (FEDER) in Romania. (...)

In acest sens autoritatile romane vor trebui sa acorde o atentie deosebita exercitiilor bugetare pentru 2019 si anii ulteriori pentru a se evita dezangajarea de fonduri, intrucat proiectele aflate in a doua faza se vor apropia de finalizare, iar noile proiecte risca a fi inca in faza de demarare, fara sa genereze cheltuielile necesare", se arata in scrisoarea Corinei Cretu adresata ministrilor Transporturilor si Fondurilor Europene, dar si premierului Viorica Dancila.

Iata ce le-a mai reprosat Corina Cretu ministrilor pentru situatia dezastruoasa legata de fondurile pe infrastructura, dar si raspunsul ministrului Transporturilor: Lucian Sova ii spune Corinei Cretu ca a gresit destinatarul si ca nu pierdem bani UE

Iar Rovana Plumb arunca pisica: Privatii sunt de vina ca Romania nu foloseste banii UE pentru autostrazi

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Corina Cretu Dancila fonduri europene Romania , #comisar european
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Creatza si Vasilica ar trebui sa angajeze un adevarat specialist in