Corina Cretu raspunde acuzatiilor din Politico: Un atac fara precedent! (Video)

Joi, 10 Decembrie 2015, ora 14:54
13561 citiri
Corina Cretu raspunde acuzatiilor din Politico: Un atac fara precedent! (Video)
Foto: Facebook/Corina Cretu

Comisarul european Corina Cretu a reactionat la articolul publicat joi dimineata in care se vorbeste, printre altele, despre programul mult prea lejer al ei si despre plangerile angajatilor sai de la Bruxelles.

Surse din randul membrilor staff-ului Corinei Cretu au dezvaluit, pentru Politico, ca aceasta ii ruga pe angajati sa ii rezolve treburi personale, cum ar fi spalatul rufelor si cumparaturile. Iar acuzatiile nu s-au oprit aici.

Dezvaluiri incredibile de la Bruxelles: Politico sustine ca angajatii Corinei Cretu si-au dat demisia - ii punea sa-i duca rufele la spalat

"De dimineata primesc telefoane de la oamenii din echipa mea, socati de atacul fara precedent si fara nicio baza reala, aparut in Politico", a scris pe Facebook Corina Cretu.

Comisarul european a tinut sa faca o serie de precizari cu privire la multiplele acuzatii, "din respect pentru adevar, pentru echipa mea si ma refer aici atat la cabinetul meu, cat si la colegii din DG Regio si, nu in ultimul rand, din respect fata de cei care imi urmaresc in mod constant activitatea".

Printre altele, angajatii citati de Politico sub protectia anonimatului au mai spus ca aproape jumatate dintre membrii staff-ului de la Bruxelles si-au dat demisia in primul an de mandat al Corinei Cretu la Comisariatul pentru Politica Regionala, din cauza ca nu s-au putut acomoda cu obiceiurile neprofesioniste ale acesteia.

"Primul an de mandat s-a caracterizat printr-o agenda extrem de incarcata, cu foarte multe intalniri si misiuni de lucru in statele membre. Spre exemplu: pana in prezent, am vizitat 24 de tari, am avut intalniri oficiale cu peste 40 de presedinti regionali, am participat la peste 10 dezbateri in Parlamentul European, in cadrul Comisiilor de specialitate sau in sesiuni plenare, la Strasbourg si am participat la 6 reuniuni ale Consiliilor de Ministri dedicate politicii de coeziune.

Agenda mea publica reflecta aceasta intensitate a angajamentelor (...) Intentionez sa mentin acest ritm si anul viitor pentru a asigura implementarea acestor programe, in teritoriu, cat mai repede", a explicat Corina Cretu.

Schimbarile de personal, obisnuite la inceput

Comisarul european a precizat ca schimbarile de personal sunt obisnuite in primul an de mandat, pentru ca multe persoane realizeaza ca nu pot face fata ritmului alert de munca.

"Sunt mandra sa am o echipa de profesionisti cu experiente si realizari remarcabile. Impreuna, am reusit sa avem rezultate deosebite in acest an. Schimbarile de personal in cabinetele comisarilor nu sunt exceptionale, in special in primul an de mandat, atunci cand multi realizeaza ca ritmul de activitate este mult mai alert decat si-au imaginat atunci cand au acceptat aceasta provocare.

Doresc insa sa va sigur pe toti ca onestitatea si integritatea au stat la baza intregii mele activitati, in ultimii 25 de ani si ca nu voi abdica niciodata de la aceste principii", a conchis comisarul european.

In amplul articol de pe site-ul Politico se arata ca jumatate din staff-ul comisarului european a demisionat in timpul primului an de mandat, din cauza obiceiurilor sale total neprofesioniste.

Angajatii de la Bruxelles s-au aratat nemultumiti de faptul ca Cretu amesteca viata personala cu munca, se precizeaza in materialul despre deprinderile comisarului european care reprezinta Romania.

Politico a stat de vorba cu 11 dintre actualii si fostii angajati din comisariatul Corinei Cretu, majoritatea dorind sa isi pastreze anonimatul.

In alta ordine de idei, dintre cei 28 de comisari europeni, Corina Cretu are cele mai multe absente la intalnirile saptamanale ale Comisiei, lipsind la aproape un sfert dintre ele, se mai mentioneaza in articolul citat.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Corina Cretu Politico, #Corina Cretu acuzatii, #Corina Cretu angajati , #comisar european