PPE: Cretu n-a explicat cum va rezolva problema intarzierilor de plati

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 19:04
1895 citiri
PPE: Cretu n-a explicat cum va rezolva problema intarzierilor de plati
Foto: Facebook / Corina Cretu

Grupul PPE din Parlamentul European considera ca, in timpul audierilor, Corina Cretu nu a reusit sa explice cum va rezolva problema intarzierilor de plati la programele finantate prin politica de coeziune, precizand ca ea doar a promis ca va discuta chestiunea cu colegii din Comisia Europeana.

Olandezul Lambert van Nistelrooij, purtatorul de cuvant al Grupului PPE pe probleme de dezvoltare regionala, a declarat in cadrul audierilor ca, la sfarsitul anului trecut, sumele neplatite din fondul de coeziune se ridicau deja la 23 miliarde de euro, motiv pentru care a intrebat-o pe Corina Cretu ce va face pentru a rezolva aceasta intarziere a platilor care afecteaza statele membre si beneficiarii, se arata intr-un comunicat al PPE.

"Aceasta restanta uriasa creeaza multe probleme, mai ales in statele membre care au suferit deja din cauza crizei economice", a spus eurodeputatul olandez. Potrivit comunicatului PPE, comisarul desemnat "nu a putut decat sa promita ca va discuta problema cu colegii din Comisia Europeana".

Corina Cretu, aviz pozitiv in PE pentru functia de comisar: Trebuie sa muncesc in urmatorii 7 ani

In replica, van Nistelrooij a apreciat faptul ca aceasta este constienta de problema, dar a spus ca "nu a venit cu nicio idee clara despre cum sa o abordeze".

Criticile PPE vizeaza si faptul ca ea nu a oferit un raspuns clar privind accelerarea procesului de adoptare a programelor operationale pentru perioada 2014-2020.

Indemnata de europarlamentarul popular Tamas Deutsch sa accelereze adoptarea acestor programe operationale, Corina Cretu nu a promis acest lucru. "Prin raspunsurile sale, Cretu a aratat ca e la curent cu dosarele, dar a oferit prea putine idei concrete pentru imbunatatirea situatiei", precizeaza comunicatul.

Pe de alta parte, Grupul PPE este multumit ca aceasta a declarat ca va aplica "o toleranta zero" in ceea ce priveste fraudarea fondurilor si se va concentra mai mult pe rezultate, comunicarea cu cetatenii europeni si pe simplificarea procedurilor.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#PPE Corina Cretu explicatii intarzieri, #Populari Cretu intarzieri plati, #Cretu audiere PPE explicatii , #comisar european
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
Un raspuns probabil : cum a "rezolvat " totul pina acum...
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5