Scandalul Corina Cretu: Raspunsul Comisiei Europene dupa acuzatiile din Politico

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 18:14
8227 citiri
Scandalul Corina Cretu: Raspunsul Comisiei Europene dupa acuzatiile din Politico
Foto: Facebook/ Corina Cretu

Comisia Europeana a transmis un raspuns reprezentantilor Parlamentului European, care s-au autosesizat cu privire la dezvaluirile facute de site-ul Politico in luna decembrie, care o privesc pe Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala.

In raspunsul CE, citat de Stiripesurse.ro, este precizat faptul ca Cretu a fost "foarte activa", in primul sau an de mandat.

"Purtatorul de cuvant al Comisiei a explicat deja pe 10 decembrie ca mobilitatea angajatilor din cabinete nu este un lucru exceptional.

Cu privire la programul ei de munca, s-a explicat ca pe parcursul primului an de mandat, comisarul Cretu a fost foarte activa, a vizitat 24 de tari, s-a intalnit cu peste 40 de presedinti regionali, a participat la 10 comisii ale Parlamentului European si sedinte de plen si la sase sedinte de Consiliu.

(...) Serviciul Comisiei responsabil cu gestionarea plangerilor nu a primit nicio plangere de la un fost membru al cabinetului ei", se arata in raspuns.

De asemenea, se precizeaza ca Cretu a avut 6 deplasari in 2014, iar niciuna dintre acestea nu a combinat calatoriile profesionale cu cele private, iar in 2015 a avut 41 de deplasari in interes de serviciu si doua care le combina pe cele doua.

In plus, kilometrii parcursi de masina de serviciu a Corinei Cretu sunt aproximativ 2.900, in limita lunara a Comisiei Europene.

Scandalul Corina Cretu: Interpelari catre Comisia Europeana si dosar despre deplasarea in Reunion

In materialul publicat de Politico pe 10 decembrie se arata ca jumatate din staff-ul comisarului european pentru Politici Regionale Corina Cretu a demisionat in timpul primului an de mandat, din cauza obiceiurilor sale total neprofesioniste.

Angajatii de la Bruxelles s-au aratat nemultumiti de faptul ca Cretu amesteca viata personala cu munca. Fosti si actuali angajati au descris "dezordinea" din echipa Corinei Cretu, din care au plecat, pe rand, seful de cabinet, adjunctul acestuia, seful de comunicare, dar si alti membri ai staff-ului.

Corina Cretu raspunde acuzatiilor din Politico: Un atac fara precedent! (Video)

9 din 18 persoane din biroul Corinei Cretu si-au dat demisia in doar 12 luni, pe fondul programului de munca prea lejer pe care il avea aceasta, dar si din cauza tendintei sale de a combina calatoriile oficiale cu excursii in scop recreativ.

Mai mult, Corina Cretu le cerea angajatilor din cabinetul sau sa ii rezolve diverse treburi personale, cum ar fi sa-i duca rufele la spalat, sa ii cumpere alimente si sa ii plimbe cu masina rudele.

Dezvaluiri incredibile de la Bruxelles: Politico sustine ca angajatii Corinei Cretu si-au dat demisia - ii punea sa-i duca rufele la spalat

Dintre cei 28 de comisari europeni, Corina Cretu are cele mai multe absente la intalnirile saptamanale ale Comisiei, lipsind la aproape un sfert dintre ele. De asemenea, Cretu se pare ca nu tine cont de unele dintre regulile institutionale de la Bruxelles, ceea ce a provocat frustrare in randul echipei sale. De exemplu, angajatii sai au spus ca aceasta fuma in birou, incalcand o interdictie valabila la nivelul intregii institutii.

Angajatii Corinei Cretu au mai aratat ca aceasta obisnuia sa amestece vizitele oficiale cu excursiile in scop recreativ. De exemplu, in luna mai, comisarul a transformat o delegatie oficiale de patru zile in Insula Reunion din Oceanul Indian intr-o vacanta de zece zile alaturi de sotul ei, omul de afaceri Ovidiu Rogoz, potrivit programului pe un an obtinut de Politico.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Comisia Europeana raspuns Corina Cretu, #Comisia Europeana Corina Cretu, #Corina Cretu scandal Politico , #comisar european