Corina Cretu: Lazaroiu sa isi ceara scuze romanilor si sa-si inainteze demisia

Marti, 12 Februarie 2013, ora 21:44
2567 citiri
Corina Cretu: Lazaroiu sa isi ceara scuze romanilor si sa-si inainteze demisia
Foto: Nasul.tv

Europarlamentarul PSD Corina Cretu considera ca declaratiile recente ale consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu, in contextul discutiilor despre bugetul UE, in care acesta a vorbit despre "cersetori care dupa ce primesc bani te si scuipa" sunt inacceptabile si jignitoare fata de romani.

"Declaratiile domnului Lazaroiu sunt complet inacceptabile, cu atat mai mult cu cat el nu este doar un cetatean roman, ci este un reprezentant al institutiei Prezidentiale. Faptul ca el vorbeste despre romani ca avand comportamentul unor 'cersetori care, dupa ce le dai bani, te si scuipa' este dovada suprema a lipsei sale de caracter", a spus Corina Cretu.

Ea este de parere ca Sebastian Lazatoriu trebuie sa-si ceara scuze fata de romani si sa-si inainteze demisia din functia detinuta in cadrul Administratiei Prezidentiale, "functie de care nu este demn".

"Sebastian Lazaroiu isi primeste salariul din banii publici, din taxele si impozitele pe care romanii le platesc cu greu. A vorbi cu atat de multa aroganta si a folosi astfel de expresii jignitoare reprezinta un comportament nedemn pentru un consilier prezidential. Ii cer in mod public domnului Lazaroiu sa clarifice daca aceasta este pozitia oficiala a Presedintiei, iar daca aceasta este doar opinia lui, sa isi prezinte scuze fata de poporul roman si sa-si inainteze demisia cu putina onoare care i-a mai ramas", a declarat Corina Cretu.

Lazaroiu, despre bugetul UE: Sa nu ne comportam ca niste cersetori care, dupa ce le dai bani, te si scuipa!

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu afirma ca dezamagirea exprimata la Bucuresti privind alocarea Romaniei in bugetul UE a produs "consternare" la Bruxelles, iar presedintele Traian Basescu a intervenit pentru a nu lasa percetia unor "cersetori care te scuipa dupa ce le dai bani".

"A fost o situatie oarecum inedita. Romania a plecat de la masa negocierilor, obtinand cea mai mare crestere, deci i s-a facut o concesie importanta, mai ales ca nu eram intr-o situatie grozava din punct de vedere al absorbtiei fondurilor si asa mai departe si totusi am obtinut cea mai mare crestere ca alocare bugetara din toate tarile. Si s-a auzit de la Bucuresti multa dezamagire. Dezamagirea de la Bucuresti a produs consternare la Bruxelles, liderii europeni stiind ca s-au facut multe concesii pentru Romania", a afirmat Lazaroiu la RFI.

De asemenea, Lazaroiu a spus ca presedintele Traian Basescu a intervenit pentru a transmite un mesaj demn, de solidaritate, catre partenerii de la Bruxelles si a evita riscul sa para ca Romania se comporta "cum sunt cersetorii aia care, dupa ce le dai bani, te si scuipa".

Presedintele Traian Basescu a precizat, vineri, la Bruxelles, sumele pe care le primeste Romania din bugetul UE in 2014-2020 pe programe, el mentionand ca in total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca este foarte dezamagit de rezultatul final al alocarii bugetare UE petru Romania, care este prezentat sa para mai bun, dar de fapt este foarte rau fata de propunerea initiala a Comisiei Europene si practic nu s-a obtinut niciun euro in plus fata de noiembrie, iar "legenda cu presedintele Basescu mare negociator a murit".

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Corina Cretu demisie Sebastian Lazaroiu, #Sebastian Lazaroiu buget UE cersetori, #Lazaroiu buget UE, #Lazaroiu ceresetori buget , #euroarlamentar