Razboiul Corina Cretu - Tokes continua: "O evolutie extrem de periculoasa"

Marti, 10 Iunie 2014, ora 18:38
2447 citiri
Razboiul Corina Cretu - Tokes continua: "O evolutie extrem de periculoasa"
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PSD Corina Cretu sustine ca Laszlo Tokes, care a castigat un mandat la Bruxelles din partea formatiunii ungare Fidesz, este unul dintre factorii radicalizarii Partidului Popular European (PPE).

Corina Cretu sustine, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com ca declaratiile lui Laszlo Tokes despre Tratatul de la Trianon, pe care acesta il asociaza cu Ziua Apartenentei Nationale catre Parlamentul European, dar si strategia Fidesz de a trimite in legislativul de la Bruxelles reprezentanti ai minoritatilor maghiare din fostele tari ale Ungariei Mari "sunt dovezi ale radicalizarii PPE".

Corlatean: Salut faptul ca Tokes nu mai e pe lista candidatilor din Romania

"Domnul Laszlo Tokes persevereaza in declaratiile sale anti-romanesti si pune in discutie, din nou, Tratatul de Pace de la Trianon. De aceasta data domnul Tokes face, prin declaratiile sale, o agenda revizionista nu doar dreptei ungare, ci si Partidului Popular European.

Este o evolutie extrem de periculoasa, pentru ca domnul Tokes vrea sa implice o formatiune politica la nivel european in punerea in discutie a aranjamentelor internationale care au permis, in cele din urma, un proces de reconciliere intre natiunile europene si constructia europeana, a carei expresie ultima este Uniunea Europeana", a notat Corina Cretu.

Laszlo Tokes: Raman cetatean fidel al Romaniei

Social-democratul a subliniat ca popularii europeni au obligatia de a condamna ferm atitudinea lui Laszlo Tokes.

"PPE are anumite obligatii si responsabilitati in gestionarea UE in urmatorii cinci ani, in conditii extrem de complicate, in care fiecare partid trebuie sa manifeste retinere si sa abordeze lucrurile din perspectiva interesului comun, nu din perspectiva unor pozitii partizane periculoase, care nu pot decat sa genereze noi conflicte si tensiuni in randul natiunilor europene", a adaugat Cretu.

Declaratiile europarlamentarului PSD vin in contextul in care peste un sfert din numarul membrilor actuali ai Parlamentului European apartin unor formatiuni politice radicale si anti-europene.

Corina Cretu ii cere lui Basescu sa-i retraga Steaua Romaniei lui Tokes - cui vrea sa i-o dea

Nu este pentru prima oara cand Corina Cretu il ataca pe Laszlo Tokes, ea cerandu-i de mai multe ore presedintelui Traian Basescu sa ii retraga decoratia Steaua Romaniei.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corina Cretu Laszlo Tokes, #Corina Cretu Tokes radical PPE, #Corina Cretu radicalizare PPE , #euroarlamentar
Comentarii
Poza DemonBanal
DemonBanal
rank 5
dar tratatul dintre cretu corina(stinga) colin powel(dreapta) ?