Corina Cretu, catre Cristian Preda: L-ati fi vazut pe Coposu alaturi de Boc si Basescu?

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 00:06
2421 citiri
Corina Cretu, catre Cristian Preda: L-ati fi vazut pe Coposu alaturi de Boc si Basescu?

Europarlamentarul PSD Corina Cretu a comentat afirmatiile lui Cristian Preda, potrivit caruia doar PNTCD ar fi un aliat natural al Miscarii Populare, iar Corneliu Coposu nu s-ar fi aliat cu USL, intrebandu-l pe democrat-liberal daca seniorul taranist s-ar fi putut alatura lui Traian Basescu ori Emil Boc.

"Aflat pe marginea prapastiei, PDL cauta oaste de stransura pentru alegerile de anul viitor. Tot ce se poate inregimenta politic e binevenit pentru PDL. Pana si menajeria OTV pare a fi o potentiala aripa de lupta politica. Constient de fragila sa pozitie electorala, PDL cauta sa se extinda si in zona populista, dezvoltand ramificatii spre PRM sau PNG.

Mizand pe toate acestea, dar si pe arsenalul de mituire electorala, votul prin corespondenta al diasporei, diversele tehnici de fraudare, Puterea incearca sa atace din toate partile. Aceasta crestere a agresivitatii incearca sa compenseze noile esecuri ale administratiei Basescu-Boc - amanarea aderarii la Schengen si gestiunea economica deficitara", scrie Corina Cretu intr-un comunicat de presa.

"In conditiile acestea, va fi greu sa mai pacalesti o populatie aflata in penurie acuta. Asta cu toate jocurile politice posibile. Dincolo de circ, romanii o duc prea rau pentru a mai putea fi captivii OTV-izarii politice", continua ea, aducand ca argumente statistici care indica situatia romanilor, fata de ceilalti membri ai UE.

"Figura aparte in aceasta goana disperata face Cristian Preda, care a intocmit o lista a partidelor nefrecventabile de catre PDL. Cred ca e de prisos sa-i amintesc cate figuri altadata "nefrecventabile" fac parte din majoritatea parlamentara ce mentine PDL la putere. De asemenea, cate nume "frecventabile" i-au parasit pe presedintele Basescu si pe PDL de-a lungul ultimilor ani.

Cel mai tare, insa, m-a surprins pretentia colegului europarlamentar de a vorbi in numele regretatului Corneliu Coposu, care, chipurile, nu ar fi ales niciodata USL. Dar, d-le Preda, l-ati fi vazut pe Corneliu Coposu alaturi de domnii Boc, Basescu si Oprea?", remarca europarlamentarul PSD.

Eurodeputatul PDL Cristian Preda spune ca in eventualitatea formarii Miscarii Populare singurul aliat "natural" al PDL este PNTCD si ca "in rest, e gol", iar "PRM, PNG sau emanatia recenta a OTV sunt pur si simplu nefrecventabile".

"Se discuta de ceva timp despre aliatii PDL. Adversarii din USL au reusit sa strecoare presei ideea ca PDL ar intentiona sa se alieze cu grupul C.V.Tudor - G.Becali-D.Diaconescu si ca asta ar fi compozitia Miscarii Populare despre care a vorbit presedintele Basescu. Pe de alta parte, in diverse medii favorabile PDL se vehiculeaza ideea unei aliante cu entitati - partide sau asociatii - care ar aduna voturile de dreapta pe care PDL le-ar fi pierdut sau pe care nu le-ar mai putea aduna. De aici, o serie de confuzii, scenarii, ipoteze, planuri", scrie Preda pe blog.

Preda sustine ca, in afara de taranisti, PDL nu are cu ce partid a se alia. "In opinia mea, in acest moment, singurul aliat natural al PDL e PNTCD. Membru in PPE, cu o traditie democratica incontestabila, PNTCD poate deveni un partener veritabil. E afectat acum de certuri, dar daca vrea sa revina in Parlament poate trece peste ele.

Sunt convins ca toti colegii din PDL cu sensibilitati crestin-democrate s-ar bucura sa aiba un asemenea aliat. Un lucru e cert: Coposu n-ar fi ales USL. In rest, e gol".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Corina Cretu Cristian Preda, #Corina Cretu Corneliu Coposu, #Cristian Preda aliante PDL , #stiri Corina Cretu