Cretu: Reding nu va fi in cea mai comoda ipostaza la dezbaterea privind Romania

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 09:09
3601 citiri
Cretu: Reding nu va fi in cea mai comoda ipostaza la dezbaterea privind Romania
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PSD Corina Cretu apreciaza ca la dezbaterea din PE privind situatia din Romania, comisarul pe justitie Viviane Reding nu se va afla in cea mai comoda ipostaza, pentru ca i se va spune ca sprijina fatis un partid si un presedinte care aduc atingere democratiei.

Dezbatrea din PE, organizata saptamana viitoare, reprezinta un bun prilej pentru ca PSD si PNL sa prezinte "adevarul" europenilor, care au aflat despre evenimentele din Romania "pe cai mijlocite de interesele unora din popularii europeni", scrie Corina Cretu pe blogul personal.

"La dezbateri va participa si comisarul Viviane Reding si nu cred ca va fi cea mai comoda ipostaza in care se va afla. Probabil ca nu-i va conveni cand i se va spune ca sprijina fatis un presedinte si un partid care au adus si aduc atingere atat democratiei, cat si independentei justitiei", mai noteaza pesedista.

Social-democrata mentioneaza ca, recent, a avut loc, in grupul socialistilor si democratilor din PE, o discutie despre suspendarea lui Traian Basescu si referendum.

"Am prezentat, impreuna cu alti patru colegi din delegatia PSD, modul in care s-au desfasurat evenimentele in aceasta vara. A fost o discutie deschisa, in care ne-am asumat deficitul de comunicare, in conditiile in care numai Romania si Slovacia cunosc, in UE, acest tip de procedura de suspendare de catre Parlament a presedintelui ales prin vot popular, in vreme ce in jumatate din statele membre nu exista deloc posibilitatea suspendarii sefului statului.

Le-am explicat colegilor nostri cat de importanta este aceasta prevedere constitutionala in contextul fragilitatii democratiei dupa decenii de dictatura, in care cetatenii n-au avut nici o posibilitate de a-si sanctiona conducatorii", adauga Cretu.

"Receprezentanti ai CE s-au implicat partizan, incorect si brutal"

Acesta precizeaza ca discutia de saptamana viitoare trebuie sa vizeze in special "modul in care reprezentanti ai Comisiei Europene, asadar ai intereselor cetatenilor UE, au abdicat de la rolul lor si s-au implicat partizan, incorect si brutal in viata politica a unui stat membru".

"n consecinta, multi romani s-au vazut obligati sa renunte, dezamagiti, la optiunea pro-europeana, pana nu de mult aflata la cote record comparativ cu celelalte tari ale UE. Nimeni nu e atat de naiv incat sa accepte interventia intr-un proces politic intern, democratic, sub pretextul 'valorilor europene', dar, de fapt, pentru a promova ambitii particulare si interese de grup politic", completeaza Corina Cretu.

Vicepresedintele PSD mai noteaza ca "cea mai mare greseala pe care ar putea sa o faca acum cineva, inclusiv la Bruxelles, este sa ignore votul exprimat de 9 din 10 romani".

"Este un vot categoric ce sanctioneaza esecul unei guvernari si al unui mod de a face politica bazat pe clientelism, diversiune si abuz de putere. Sper ca exista inca suficienta luciditate in randul dreptei europene incat sa inteleaga ce consecinte imprevizibile si grave poate avea umilirea alegatorilor unei tari, intr-o maniera intalnita doar pe vremea celeilalte uniuni...", conchide Corina Cretu.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Corina Cretu atac Reding, #dezbatere PE Romania, #Parlamentul European situatie Romania , #stiri Corina Cretu