Georgescu (ANI): Daca e incompatibila Dumitrescu, revocata ulterior. Daca nu, Ponta ia amenda

Joi, 03 Mai 2012, ora 19:26
3871 citiri
Georgescu (ANI): Daca e incompatibila Dumitrescu, revocata ulterior. Daca nu, Ponta ia amenda

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a declarat, joi seara, ca, daca e gasita incompatibila, ministrul propus al Educatiei, Corina Dumitrescu, poate fi revocata dupa ce e investita in functie.

"Doamna Dumitrescu va putea fi revocata ulterior, in cazul in care ANI va trage concluziile", a spus Georgescu la B1 TV.

Intrebat ce se intampla daca premierul desemnat Victor Ponta nu vrea sa o revoce, Georgescu a raspuns:"Exista o sanctiune cu amenda, de 2.000 de lei", adaugand insa ca nu crede ca un prim ministru isi poate permite sa nu respecte o hotarare judecatoreasca definitiva sau o hotarare cu valoare echivalenta, a unei institutii.

"Nu va pot spune foarte multe, e o sesizare facuta in jumatatea superioara a anului trecut, in momentul de fata se efectueaza verificari. Alte detalii nu va pot da, in momentul de fata nu s-a tras nicio concluzie.

Noi nu verificam potentiala situatie in care doamna Dumitrescu ar fi numita, noi verificam posibila stare de incompatibilitate intre functia de rector si cea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii", a explicat Georgescu.

Ministrul propus al Educatiei, cercetat de ANI pentru incompatibilitate

Ministrul desemnat al Educatiei, Corina Dumitrescu, e cercetata de Agentia Nationala de Integritate pentru incompatibilitate.

Dumitrescu ocupa in acelasi timp functia de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" si cea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, informeaza Romania TV.

Intrebat despre incompatibilitatea acesteia, Victor Ponta a spus, cu o zi inainte de aparitia acestei informatii, ca: "Incompatibilitatea apare in momentul in care doamna Corina va fi numita ministru, are 15 zile in care evident, evident, va demisiona din functia de rector si de membru al CSM. Nu exista incompatibilitati anterioare, numai daca va fi numita de Parlament, se va semna decretul de catre presedinte. Incompatibilitatea apare dupa numire si se rezolva prin demisia din functia de rector", a precizat Victor Ponta.

El vorbea insa despre incompatibilitate intre functia de ministru si cea de rector si membru al CSM, insa cercetarea se refera la incompatibilitatea dintre postura de rector si cea de membru al CSM.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Georgescu Dumitrescu incompatibilitare revocare, #Georgescu revocare Dumitrescu amenda , #ministrul Educatiei