Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ministrul propus al Educatiei, cercetat de ANI pentru incompatibilitate

Joi, 03 Mai 2012, ora 18:17
4889 citiri
Ministrul propus al Educatiei, cercetat de ANI pentru incompatibilitate

Ministrul desemnat al Educatiei, Corina Dumitrescu, e cercetata de Agentia Nationala de Integritate pentru incompatibilitate.

Dumitrescu ocupa in acelasi timp functia de rector al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir" si cea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, informeaza Romania TV.

Intrebat despre incompatibilitatea acesteia, Victor Ponta a spus, cu o zi inainte de aparitia acestei informatii, ca: "Incompatibilitatea apare in momentul in care doamna Corina va fi numita ministru, are 15 zile in care evident, evident, va demisiona din functia de rector si de membru al CSM. Nu exista incompatibilitati anterioare, numai daca va fi numita de Parlament, se va semna decretul de catre presedinte. Incompatibilitatea apare dupa numire si se rezolva prin demisia din functia de rector", a precizat Victor Ponta.

El vorbea insa despre incompatibilitate intre functia de ministru si cea de rector si membru al CSM, insa cercetarea se refera la incompatibilitatea dintre postura de rector si cea de membru al CSM.

Presedintele ANI, Horia Georgescu, a declarat, la B1 TV, ca sesizarea, facuta de seful de atunci al CSM, Horatius Dumbrava, a fost facuta in partea a doua a anului 2011. El a precizat ca "noi nu verificam potentiala situatie in care doamna Dumitrescu ar fi numita ministru, noi verificam posibila stare de incompatibilitate intre functia de rector si cea de membru al Consiliului Superior al Magistraturii."

Dumitrescu nu e singurul membru al guvernului propus de Victor Ponta care are probleme de incompatibilitate. Victor Alistar a trebuit sa renunte la nominalizarea pentru portofoliul Strategiilor Guvernamentale din cauza unei incompatibilitati care-i interzice sa ocupe o functie publica pana in august 2012.

De asemenea, ministrul propus al Culturii, Mircea Diaconu, e urmarit penal pentru incompatibilitate.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Corina Dumitrescu cercetata ANI, #ministru Educatiei cercetata incompatibil , #ministrul Educatiei